Noget af det sværeste ved at være i fertilitetsbehandling er de månedslange pauser, hvor jeg ikke skal sprøjte mig med hormoner, til ugentlige scanninger eller vente på testsvar. I pauserne går tiden bare, og jeg kommer ikke nærmere målet.

Nu kommer min fødselsdag oven i pausen - ikke just positivt for følelsen af, at tiden er ved at løbe fra mig. Hip hurra for endnu et år gået, uden at jeg er blevet mor.

Jeg er vant til at handle mig ud af problemer. At gøre noget. Så i år tilbringer jeg min fødselsdagsweekend på Danmarks første fertilitetsmesse i Bella Center i jagten på svar og forklaringer på, hvorfor det endnu ikke er lykkedes mig at blive mor efter samlet 14 blandede fertilitetsbehandlinger.

Jeg har allerede booket aftaler med to af de udenlandske klinikker, der er med på fertilitetsmessen. For tænk nu, hvis netop deres læger kan se muligheder eller løsninger i min journal, som mine egne læger endnu ikke har tænkt på.

Samtidig vil jeg også gerne tale med dem om næste skridt, som for mig bliver brug af ægdonor.

Men i Danmark er det dog endnu ikke lovligt at modtage behandling med både æg og sæd fra donor (såkaldt dobbeltdonation) i én og samme behandling. Og da jeg som single ikke har mulighed for at medbringe min egen sæddonor i form af en mand, må jeg til udlandet for behandling.Men nu er 'udlandet' kommet til Bella Center, så selvfølgelig vil jeg benytte lejligheden til at møde dem ansigt til ansigt.

Derudover har jeg også fyldt min kalender med alle de foredrag på fertilitetsmessen, som jeg vil høre, omend jeg nok må droppe et par stykker.

De seneste to år har jeg været til en lignende, dog større, fertilitetsmesse i London. Her satte foredragene virkelig tanker i gang. Det første år så meget, at jeg tog hjem og skiftede fertilitetsklinik.

Først havde jeg valgt ud fra klinikkens success-statistik. I London lærte en forsker mig, at klinikkernes succesrate bl.a. er påvirket af, om de f.eks. er eksperter på at hjælpe svære tilfælde eller ældre kvinder, hvor det ofte kræver flere forsøg, før der er gevinst. Jeg skiftede til en billigere privatklinik med minimal dårligere statistik end min første.

Denne vinter kom jeg hjem med spørgsmål om, hvornår det for mig er tid til at gå videre til næste skridt, summende i mit hoved.

Min pause fra fertilitetsbehandlinger lige nu skyldes økonomi. Jeg sparer op til næste behandling. Havde jeg haft en mand, kunne vi have knaldet os gennem pausen, og på den måde kunne jeg - måske - føle, at jeg gjorde noget mere aktivt for at komme nærmere målet. Men jeg har ikke en mand og ingen intention om at støve en op til lejligheden.

I stedet må jeg ‘nøjes med’ at støve viden op. Nøjes med at lede efter håb mellem stande og foredragsholdere på fertilitetsmessen.

Min største drøm er at blive mor, og jeg håber, at det lykkedes inden min egen fødselsdag næste år.