Selvom den giver dårlige ånde, er der en rigtig god grund til at spise lidt ekstra hvidløg. Forskere på Københavns Universitet har nemlig fundet ud af, at hvidløg kan hjælpe dig med at bliver rask hurtigt.

Professor Michael Givskov har de seneste år stået i spidsen for et nyt hvidløgs-projektet, siden 2005 har han arbejdet med effekten fra løget på resistente bakterier. Og nu viser det sig, at et stof fra hvidløg kan nedbryde de hårdføre bakterier, og få antibiotika til at virke bedre.

»Hvis du ser alene på hvidløg, så kan det ikke kurere noget som helst. Men når vi går ind arbejder aktivt med de stoffer, der er i hvidløg, så er der masser af gode egenskaber i det lille løg,« siger Michael Givskov.

Hvidløgsstudiet er sat i søen tilbage i 2012, hvor man fandt ud af at grønsagen havde en positiv effekt på blandt andet lungesygdommen cystisk fibrose og for diabetes patienter, der har svært ved at hele sine sår. Men det er dog ikke nok at guffe en masse hvidløg, hvis man skal blive ordentligt kureret, det er stadig vigtigt at bruge den rigtige antibiotika ved siden af.

»Det er ikke nok bare at spise en masse hvidløg, men man kan optimere sin behandling, og bruge det som en måde at få den anden medicin til at virke mere effektivt,« fortæller professoren.

Selvom hvidløget endnu ikke alene kan bruges som medicin, så ser fremtidsudsigterne for den nye behandlingsform med grøntsagen lys ud. Om ganske kort til skal der laves kliniske forsøg, og en engelske virksomhed har allerede købt patent på det danske produkt, allerede inden forsøg med patienter er gennemført.