En ny undersøgelse hævder, at chokolade indeholder flere sunde planteforbindelser – gram for gram – end frugt. Men det er en dårlig idé at hoppe på sundhedsindustriens modediller, advarer ernæringsekspert.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Et glas friskpresset frugtjuice eller en plade mørk chokolade – hvad er sundest? Det er chokoladen, ifølge en ny undersøgelse, som ganske vist er bestilt af et stort slikfirma.

Frugt slanker og andre vilde slankemyter
 
Undersøgelsen viser, at kakao har flere antioxidanter og flavonoider end frugt – og derfor er bedre til at bekæmpe hjertesygdomme og kræft. Og det er rigtigt, at kakao har gode egenskaber, siger ernæringsekspert Per Brændgaard. 

Sandheden om slankemyterne

- Kakaobønnen er jo en frugt. Og fra naturens side har den jo – ligesom alle mulige andre frugter – et højt indhold af de her stoffer.

10 kost-myter der holder

Han mener dog ikke, at man bør fylde indkøbskurven med stakkevis af mørke chokoladeplader. 

- Hele idéen om, at en bestemt madvare gør en masse godt for sundheden er meget massiv og har været det nogle år. Men for mig at se gør det mere skade end gavn. Folk ender måske med at overspise og blive tykke. Og hver gang der kommer en ny mirakelkur kan man konstatere, at der ikke skete alverden – hvad enten det så er broccoli, blåbær, mandler eller noget andet der er på mode, siger Per Brændgaard.

Er popcorn sunde - 15 falske kostmyter