"Han er ikke så stor, så de andre børn er meget stærkere end ham, og når de ikke vil høre, så må de føle (er min teori). Men hvordan får vi det stoppet? Han kommer i timeout, når han har bidt. Og vi snakker om det, og han siger selv "må ikke bide". Men alligevel sker det igen."

Spørgsmål til Alt om Børn.dks familierådgiver Gitte Krogsgaard Andersen:

Hej Gitte

Jeg har en problematik, jeg bare ikke kan få svar på nogen vegne. Min søn bider, når han blir frustreret. Han har gjort det i et år nu. I starten da han bed, var det mest "kærligheds-bid", altså han blev så overvældet af glæde, og det kom desværre ud med bid. Men så begyndte han at bide, når han havde konflikter, og det er bare blevet ved.

Han ved godt nu, at man ikke må, og derfor gør han det ikke så tit mere. Men når han er trængt op i en krog, bider han.

Væske i ørene

Han har haft væske i ørene og har for et par måneder siden fået lagt dræn. Bideriet er normalt nok for de børn, der ikke kan høre så godt og derfor heller ikke kan udtrykke sig forståeligt, den er jeg med på. Så derfor regnede jeg med, at det ville stoppe nu, da han er blevet meget bedre til at snakke. Men det er som om, han har fundet ud af, at man vinder, når man bider.

Han er ikke så stor, så de andre børn er meget stærkere end ham, og når de ikke vil høre, så må de føle (er min teori). Men hvordan får vi det stoppet? Han kommer i timeout, når han har bidt. Og vi snakker om det, og han siger selv "må ikke bide". Men alligevel sker det igen.

Ondt i hjertet

Hvad mener du om det? Jeg er så ked af de bebrejdende blikke fra de andre forældre og fra dagplejemoren. Det gør så ondt i mit hjerte, for han er ellers en kærlig og varm lille fyr. Men tror de hader ham snart på grund af de bid...

Hjælp os!

Hilsen S


Læs familierådgiverens svar på Alt om Børn.dk: "Fortæl ham, hvad han skal gøre i stedet for"
  
 

Andre læser også