Kysser du med lukkede øjne? Ifølge ny forskning er det et tegn på, at du giver dig 100 procent hen til din partner.

Et nyt studie afslører, at vores hjerner har svært ved at aktivere andre sanser, når vi skal koncentrere os om visuelle stimuli. Så hvis du lukker øjnene, når du kysser, er du én af dem, der ønsker at mærke kysset fuldt ud, skriver Videnskab.dk.

Forskerne demonstrerer det, de kalder ‘uopmærksom følelsesløshed’. Dette sker, når vi oplever noget, der kræver følesansens fulde opmærksomhed, og vi derfor ubevidst lukker ned for andre sanser.
Forskerne nåede frem til disse resultater uden rent faktisk at studere par, der kysser.
I stedet skulle forsøgspersonerne løse visuelle opgaver af forskellig sværhedsgrad, mens deres følesans blev målt.

Læs mere på Videnskab.dk: Hvorfor kysser vi?

Deltagerne viste sig at respondere mindre på følesansen jo mere arbejde, der var for synssansen.
Ved aktiviteter, som er særligt behagelige for følesansen, som eksempelvis kys, sex og dans, vil folk hellere fokusere på følesansen end på andre distraherende sanser.

»Disse resultater kan forklare, hvorfor vi lukker vores øjne, når vi vil rette vores opmærksomhed på en anden sans. Når vi lukker for visuelt input, frigør vi flere mentale ressourcer til at fokusere på andre aspekter af oplevelsen,« siger Polly Dalto, kognitiv psykolog ved University of London og medforfatter til studiet.

Læs mere på Videnskab.dk: Kys kæresten foran fremmede og få sunde børn

Forskerne mener, at deres forskning også kan anvendes på teknologi inden for biler og fly. En stigende mængde af biler og fly bruger nemlig advarselsinformation, der involverer følesansen.

Det nye studie peger på, at denne advarselsinformation ikke er så brugbar, som før antaget. Hvis vi for eksempel føler en advarselsbrummen i rattet, når vi kører bil, kan det reducere vores evne til visuelt at opfange, hvad der foregår på vejen.

Andre artikler på Videnskab.dk:
Sex med dyr – ja hvorfor ikke?

Er det farligt ikke at få sex?

For flere spændende artikler tilmeld dig Videnskab.dk’s gratis nyhedsbrev her