Dansk Kvindesamfund, som går ind for ligestilling mellem kønnene, mener, at den norske serie SKAM gør kærlighed uden samtykke romantisk.

De er altså ikke helt så glade for den norske serie SKAM som mange andre danskere, det skriver de i en artikel med overskriften 'Den romantiske drøm om manglende samtykke' på Dansk Kvindesamfunds hjemmeside.

'Et påtvunget første kys og lignende grænseoverskridende hændelser rendyrkes som romantik i mange film og serier, og man kan frygte at de ’romantiske’ scener kan være med til at reproducere og udbrede idéen om, at kærlighed er bedst og mest romantisk, når den opstår uden samtykke,' skriver Ida Pedersen på siden.

De nævner især sæson to, hvor man følger den norske gymnasieelev Noora. William, som også går på gymnasiet, er kendt for sine evner til at score. Men nu har han fået smag for Noora, og forsøger ivrigt at komme på date med den platinblonde blondine med de knaldrøde læber. Til sidst siger hun ja, og de to bliver forelskede.

Parret bliver hyldet på de sociale medier, fordi seerne, synes de er søde. Men Dansk Kvindesamfund mener, at det er forskruet at vise det som romantisk, at William presser Noora til gå på date med ham, selvom hun flere gange afviser ham i serien.

I et af afsnittene siger William til Noora, at hver gang hun afviser ham, vil han bare have hende endnu mere. Men den hopper Noora ikke på med det samme, hun afviser ham bare igen. Den scene er på Youtube navngivet 'Skam - William & Noora (Best Scene). Det er tydeligvis ikke alle, som synes, at det er en dårlig måde, at William forfører Noora på.

Her stiller Dansk Kvindesamfund sig kritisk. De mener ikke, at det er okay, at William presser Noora til at gå på date. Derudover skriver de, at serier og film ændrer vores opfattelse af virkeligheden, så når det pludselig er romantisk at presse sig til en date, tvinger den anden til et kys, eller tigger om sex, så bliver seernes grænser i det virkelige liv rykket.

De er bange for, at vores forhold til samtykke vil ændre sig markant, når vi bliver udsat for film og serier, der har manglende samtykke som en del af det romantiske forløb.

Det er ikke første gang, at Noora og William bliver kritiseret

Svenskeren Malin Nilsson kritiserer parret i en kronik i Nytheter24. Her skriver hun, at de ikke er et 'nuttet' par - tværtimod.

'William er ligesom mange andre mænd en potentiel voldtægtsforbryder, der ikke tager et nej for et nej.' Det skriver hun i kronikken.

Ligesom Dansk Kvindesamfund hæfter hun sig ved, at Noora slet ikke ville ud med William, men han pressede sig til en date. Malin Nilsson skriver, at William ikke er en 'badboy', der er misforstået, men derimod bare en potentiel voldtægtsforbryder.