Amazons kommende science fiction-serie, The Man in the High Castle, er drejet over Philip K. Dicks roman af sammen navn fra 1962. I bogen har Tyskland og Japan vundet Anden Verdenskrig og derfor delt USA op mellem sig. Det vestlige USA styres af Japan, mens den østlige del kontrolleres af Tyskland.

Juliana Crain, der spilles af Alexa Davalos (The Mist, The Chronicles of Riddick) bor i den japanske del af USA, da hun støder på propagandafilmen The Grasshopper Lies Heavy – et kontrafaktisk værk, der viser at de allierede rent faktisk vandt over tyskerne og drev japanerne på flugt. Hun sætter sig derfor for at finde ud af, hvem der har lavet dette overbevisende stykke propaganda og hvad der egentlig ligger bag filmens tilblivelse.

Læs også: Stående klapsalver til den nye X-Files-serie

The Man in the High Castle produceres af Ridley Scott i samarbejde med den erfarne showrunner Frank Spotnitz, der slet ikke er i tvivl om at seriens temaer stadig er uhyre aktuelle. I et interview til underholdningsmagasinet Entertainment Weekly sagde han bl.a. følgende:

»Jeg tror at betingelserne der var til stede i Tyskland og som sendte nazismen på fremmarch i landet, sådan set kunne dukke op hvor som helst i verden. Det er en af menneskehedens vilkår. Vi er meget sårbare over for den slags ideologier. Det mest skræmmende ved mange af scenerne i The Man in the High Castle er netop, at de kunne udspille sig hvor som helst – også i Amerika,« siger Ridley Scott.

The Man in the High Castle har premiere på Amazon den 20. november. Det vides endnu ikke om serien dukker op på en dansk streamingtjeneste. Se den imponerende trailer lige her.

Vil du løbende have nyheder fra streaming-fronten, så giv Stream et Like på Facebook.