Rigtig mange danskere har streamingtjenesten Netflix. Men føler du også, at det stort set altid er de samme film og serier, du bliver præsenteret for at tjenesten selv, når du logger ind? Så kommer der her et genialt trick til, hvordan du finder alt det indhold som tjenesten ikke selv umiddelbart præsenterer dig for.

Den populære film- og serie-streaming-tjeneste Netflix indeholder tusindvis af netop film og serier. Men det er langt fra sikkert, at du som helt almindelig bruger af tjenesten har opdaget det.

For ofte er de film eller serier, du ender med at se, dem som tjenesten selv præsenterer dig for, når du logger ind og navigerer rundt i tjenestens velkendte brugerflade. Eller også søger du dig frem til den specifikke serie eller film, som man i forvejen vidste, man ville se.

Men nu er der et ganske simpelt trick, der gør, at du kan finde ud i stort set samtlige afkroge af den enorme tjenestes mange muligheder. Hjemmesiden ogres-crypt.com har nemlig gjort os allesammen en stor tjeneste og samlet en næsten uendelig liste med numrene på Netflix' forskellige genrer og kategorier.

Du kender genrene, som dem der ligger på din profil, når du logger ind, i forskellige dæk. Og dem kan du navigere i. Ofte er genrebetegnelserne ret generelle som 'Anmelderroste film', 'Medrivende animationsfilm' eller 'Dramaserier'.

Sådan gør du
Men Netflix indeholder meget mere end disse genrer og kategorier. Faktisk er der mange flere kategorier over genrer, end man skulle forestille sig. Og det er dem, ogres-crypt.com har samlet for dig.

Måden du finder frem til de mange kategorier er egentlig ganske simpel.

Først finder du den genre på ogres-crypt.com, som du vil se film i. Det kunne være 'Westernfilm', 'Disney' eller 'Film Noir' - bare for at nævne nogle af de mange eksempler, som Netflix har kategorier over - og så finder man det nummer, som ogres-crypt.com har listet ud for den givne kategori.

I tilfældet med 'Disney' er den tallene '67673', og så sætter man den ind bag www.netflix.com/browse/genre/ i sin browser - og wupti, så er der stribevis af Disney-film parat til at blive streamet.

På hjemmesiden med de mange koder, findes der ekstraordinært mange underkategorier og genrer, der blandt andet tæller 'Sataniske fortællinger fra 1980'erne' og 'Russiske militærfilm'. Sådanne mere obskure kategorier skal man dog være en anelse heldig for at finde film i, hvis man har den danske version af Netflix.

Den indeholder nemlig ikke helt så mange forskellige film og serier, som det er tilfældet med den engelske eller amerikanske udgave. Men det giver en fantastisk mulighed for at komme meget mere rundt i det store serie- og filmunivers, som du betaler for hver måned.

God fornøjelse.

Foto: MIKE BLAKE
Vis mere

Andre læser også