Den tidligere AB- og FC Midtjylland-spiller Zidan og hans kammerater på det egyptiske fodboldlandshold, stod i dag for en bizar ko-ofring ved træningen.

Egypten, der i fjor vandt det afrikanske fodboldmesterskab trænede fredag forud for dette års kvartfinalekamp mod Angola. En kamp der finder sted i Kumasi i Ghana på mandag.

Men det var ikke kun læderbolden som Zidan og co. Gik til med fuld vildskab. En ko blev således bogstavelig talt offer for fodboldspillernes overtro. Den blev kort og godt slagtet i forbindelse med træningen, mens Zidan og de øvrige spillere nøje fulgte begivenheden.

En fotograf fra Reuters overværede den blodige ofring sammen med flere tilskuere – og han kunne fortælle, hvordan spillerne samledes omkring koen inden en af landsholdsspillerne dræbte dyret med et stik i nakken.

Fotografen fortæller til Reuters Bureau, at seancen faktisk var meget mere blodig end billederne viser. Men at man holdt lidt igen med fotograferingen af hensyn til børn og andre dyrevenlige personer.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters skal baggrunden for ko-drabet være en slags ofring som skal bringe spillerne held i kvartfinalen.Flere observatører er dog af den opfattelse, at ko-ofringen ikke just vil skabe glæde i det internationale fodboldforbund, FIFA.