Simon Yates, Chris Froome og Geraint Thomas har sørget for tung dominans til britisk cykelsport i denne sæson.

Madrid. Da rytterne trillede over målstregen i Madrid søndag var det med Simon Yates (Mitchelton-Scott) som vinder af Vuelta a España.

Samtidig satte Simon Yates en tyk streg under Storbritanniens dominans i de store etapeløb i år, hvor alle tre Grand Tour-løb er vundet af briter.

Chris Froome (Sky) vandt Giro d'Italia, og Geraint Thomas (Sky) vandt Tour de France, inden Yates triumferede i Vueltaen.

- Det er virkelig forbavsende. Da jeg voksede op, var jeg så vant til at se de franske, italienske og spanske ryttere i front.

- Det viser bare, hvor langt britisk cykling er kommet, ved at jeg selv, Chris (Froome, red.) og Geraint (Thomas, red.) har vundet en Grand Tour i samme år.

- Det er ikke tilfældigt, at det er sket, og jeg er taknemmelig over for alle, der har spillet en rolle, siger Simon Yates ifølge britishcycling.org.uk.

Det er første sejr samlet i et af de store etapeløb for den 26-årige brite, der tidligere har hentet andenpladser i mindre etapeløb.

I Vueltaen kørte Simon Yates sig for anden gang i løbet i førertrøjen på 14. etape, og siden så han sig aldrig tilbage.

Yates lå også til at vinde Giroen i år, inden han kollapsede på 19. etape, da Chris Froome gik i et monsterudbrud og sikrede den samlede sejr i løbet.

Den dag blev Yates distanceret med hele 38 minutter, men søndag var der rosende ord til Yates fra netop Froome.

- Simon (Yates, red.) har set så stærk ud i de seneste tre uger, og det er fantastisk at se ham vinde den røde førertrøje.

- Det har været et perfekt år for britiske ryttere, og jeg glæder mig til at se, hvordan gutterne (britiske, red.) præsterer ved VM senere på måneden, siger Chris Froome.

Også Geraint Thomas udtaler sig med stolthed til den britiske hjemmeside i forhold til sæsonens tre britiske sejre i de tre store etapeløb.

Geraint Thomas har siden sin sejr i Touren erfaret, hvor stort et aftryk det satte på cykelinteressen i Storbritannien.

- Da jeg kom hjem til paradekørsel i Cardiff, var jeg virkelig ydmyg over at se, hvor mange børn der var på cykler og i cykeltøj.

- Da jeg voksede op, var cykelsport stadig perifert, og det er fantastisk at se den virkning, vores seneste succes har haft.

- Hvis det kan inspirere børn til at hoppe på cyklerne, når de ser Simon, Froome og jeg selv, så kan alle være stolte, siger Geraint Thomas.

/ritzau/