Ulrik Wilbek vil ikke acceptere en sammenligning af VM-sammenbruddet for et år siden og EM-sammenbruddet søndag aften mod Frankrig.

Cirka et år efter at have sejlet rundt i VM-finalen mod Spanien blev Danmark tværet ud af Frankrig i EM-finalen på hjemmebanen i Herning.

Men Ulrik Wilbek mener ikke, man kan drage nogle sammenhænge mellem nedturen i Herning og blamagen i Barcelona for et år siden.

Danskerne havde lært af kampen dengang, og landstræneren, for hvem finalen også var den sidste store opgave i embedet, finder ikke sammenligningen mellem de to kampe retfærdig.

- Det er ikke rimeligt at sammenligne med den finale, fordi Frankrig var så gode, og vi spillede godt i de sidste tre kvarter. Jeg indrømmer, at vi ikke spillede godt i det første kvarter, hvor vi skød dårligt og traf mange forkerte beslutninger, men efter det var vi gode nok. Vi spillede vores bedste offensivt, men kunne ikke stille noget op i forsvaret, men vi spillede en god håndboldkamp, og det gjorde vi ikke i Spanien, hvor vi stoppede med at spille, siger landstræneren.

TV: Var det derfor, vi tabte?: Se de dårlige målmands-præstationer

Er du på mobilen, kan du se klippet her

Og han slår fast, at forberedelsen til finalen havde været i orden. Han sidder ikke tilbage med en følelse af, at han skulle have skruet på nogle andre knapper i optakten til finalen.

- Vi var meget velforberedte. Alle var klar til kampen. Jeg kan ikke finde en finger at sætte på det. Vi var ganske enkelt ikke gode nok.

Det var især i kampens indledning, danskerne smeltede sammen. Wilbek forklarer, at han så, at der spredte sig nervøsitet i det danske hold efter den gode franske start, og derfor tog han en tidlig timeout, men han kunne ikke forandre et kampbillede, hvor Frankrig udnyttede alle danske fejl.

- Som Frankrig spillede i dag, var de exceptionelle. Frankrig spillede den bedste kamp, de måske nogensinde har spillet. Vi kom ud og så et meget stærkt og forberedt fransk hold. Vi spillede meget godt offensivt i de sidste tre kvarter, men problemet var, at kampen var overstået der.

TV: Han kan det hele: Abalo scorer et gudemål

Er du på mobilen, kan du se klippet her

- Kampen blev afgjort af fantastisk fransk angrebsspil med utrolig timing og speed, og jeg vil fremhæve Valentin Porte, som jeg aldrig har set spillet så godt før, og Daniel Narcisse var tilbage på sit allerhøjeste niveau. Det afgjorde kampen, siger Wilbek, der igen og igen hæfter sig ved, at hans hold ikke faldt sammen, men blev ved med at spille.

- Men det var ikke nok mod det bedste hold i verden, konstaterer den danske landstræner, der ikke er meget for at gå ind i følelsessnakken om hans farvel til landsholdet.

- Jeg ville selvfølgelig helst have siddet her efter at have vundet, men dette hold er ikke slut. Det er klar til flere ting. Nu tager Gudmundur Gudmundsson over, og forhåbentligt tager han holdet til mere guld. Jeg er stolt over holdet, og jeg er stolt over det arbejde, vi har lavet, siger Wilbek.