Det danske herrelandshold i volleyball behøvede ikke at bruge garantipladsen til Final 4 i European League.

København. Som værtsnation for Final 4-stævnet i European League var de danske volleyballherrer på forhånd sikret en plads i semifinalen, men det blev aldrig nødvendigt at trække garantikortet.

I weekenden blev anden og sidste runde af gruppespillet afviklet i Ungarn, og med to sejre i tre kampe ligesom i første runde besatte Danmark andenpladsen i gruppen efter Ukraine.

De to bedste kvalificerede sig til Final 4.

- Selv om vi var sikret en plads i Final 4 på forhånd, har vi i gruppespillet vist, at vi er berettiget til en plads blandt de fire bedste hold i European League, da vi holder andenpladsen i gruppen, siger landstræner Mikael Trolle i en pressemeddelelse.

1. og 2. juli spilles Final 4 i Gentofte, og vinderen af European League booker en plads i World League, hvor verdens stærkeste nationer er samlet.

I bestræbelserne på at stryge til tops på hjemmebane har gruppespillet været en vigtig lektie.

- En af de ting, vi har lært i gruppespillet, er, at vi kan slå alle holdene, men at det kræver 100 procent koncentration fra alle. Så tæt er feltet, siger Mikael Trolle.

Danmark slog Ungarn og Israel i weekendens kampe, men tabte til Ukraine.

I Gruppe A mangler man fortsat at afvikle anden gruppespilsrunde. Makedonien fører efter første runde, mens Albanien, Sverige og Aserbajdsjan følger efter.

/ritzau/