Viborgs topscorer Søren Frederiksen gav opskriften på, hvorfor det nedrykningstruede mandskab nu stille og roligt er på vej væk fra de truede pladser.

»Nøgleordene for succes´en er entusiasme og humør,« kommer det smilende fra Søren Frederiksen, der føjede endnu en scoring til cv´et og nu er oppe på 12 sæsonmål.

Syv points er det blevet til i de tre kampe under træner Benny Lennartsson, og de seks er hentet på fremmed grønsvær.

»Min fornemmelse er, at hver spiller lige yder fem procent mere, end det var tilfældet i efteråret,« kommer det fra målkongen.

Da han for to uger siden scorede fire gange, havde han stor ros til dengang netop fyrede Søren Kusk.

»Den ros, står jeg skam ved, men du ved også godt, at der almindeligvis kommer ny gejst, når man får en ny træner. Benny er en så gennemrutineret mand, der har optrådt i trænerrollen i 30 år.

Man mærker dygtigheden og erfaringen. Samtidig er han en spasmager. Vi har det sjovt, og der er smil på læben til træning,« kommer det fra topscoreren.

Søren Frederiksen har i de to seneste kampe spillet med en trøje under kamptrøjen, hvor der stod mål nummer 100 og 101.

»Jeg tog den ikke under på Aalborg Stadion, og så scorer jeg netop mål nummer 100 for Viborg,« kommer det fra målscoreren til 1-0.

Den skamroste træner blev ansat til at redde Viborgs eksistens i SAS-ligaen, og det er han godt på vej til.

»Det var en herlig sejr. Stor ros til mine spillere, der to gange kom igen, efter at være indhentet. Vi har trænet med disse dødbolde, som er et godt våben,« siger Benny Lennartsson.

Det tør sandelig siges. Alle Viborgs tre mål blev scoret efter dødbolde.

»Stor, stor ros til Thomas Frandsen, som var tilbage på midtbanen. Jeg havde aldrig regnet med, at han efter sin skade kunne stå distancen, men han var jo over alt. Med ham fik vi pludselig en ekstra kreativ, en spillende mand på midten. Jeg er også dybt imponeret over mit forsvar. Tre fjerdedel af de fire bageste var nye folk, men jeg skal sandelig love for, at de snuppede chancen. Med sejren hev vi pludselig AaB med ned i kampen om nedrykning, og der er meget mere, der er blevet åbent efter rundens resultater,« siger den succesfulde svensker.

Allan Gaarde kom ind på AaB-holdet i de sidste 20 minutter og scorede kort efter et smukt mål til 2-2.

»Det er noget lort. De scorer alle deres tre mål efter dødbolde. Jeg troede, at vi havde fået en lærestreg sidste søndag mod AaB, men det havde vi tilsyneladende ikke,« kom det fra en meget ærgerlig Gaarde.

»Næste gang kan vi være helt nede i dyndet. Det her nederlag tager hårdt på os,« kom det fra AaBs første målscorer, Mads Bro Hansen.

»Vi mangler gnist og nerve. Det er mentalt, det er galt. Nu har vi for alvor kniven på struben,« mente Allan K. Jepsen.