"Intet er så galt, at det ikke er godt for noget," filosoferede den danske satiriker, Storm P., for mange år siden. Og lederne i Superliga-klubben Viborg FF er ikke uvillige til at give ham ret:I foråret blev stortalentet Torben Royal erklæret for "fodbold-invalid", da han i forbindelse med et kræfttilfælde fik amputeret det ene ben, og i går fik klubben så udbetalt forsikrings-summen.

"Der er tale om et klækkeligt beløb. Men hvor stort det er, ønsker jeg af menneskelige hensyn ikke at oplyse," siger Viborg FFs direktør Morten Jensen.

Ifølge B.T.s oplysninger indkasserer begge parter 500.000 kroner, og da lignende sager med Leif Nielsen, Claus Struck og Roald Kiilerich er under behandling, er det lige før, at Viborgs 1999-underskud på 2,7 millioner kroner kan blive dækket af klubbens forsikrings-selskab.

Og endnu flere penge er åbenbart på vej til Viborg FF.

Morten Jensen håber på at kunne indkalde til pressemøde midt i næste uge.

"Hvis det går efter planen, præsenterer vi navnet på vor første hovedsponsor nogensinde," siger Morten Jensen, der hverken vil af- eller bekræfte, at supermarkeds-kæden SuperBest nævnes som emne i kulissen.

Og så har Viborg netop modtaget besked fra DBUs disciplinærudvalg om, at topscorer Heine Fernandez slipper med én spilledags karantæne for den tynde udvisning mod Silkeborg i søndags.

Det betyder, at veteran-angriberen ikke er med, når Viborg i morgen på Fyn tørner ind i OB.