DBU raser mod »Det' Bare Fodbold« hvor fans opfordres til at bruge romerlys.

Fodboldprogrammet »Det' Bare Fodbold« har gjort sig godt og grundigt upopulære hos både klubber og DBU efter deres opfordring til at legalisere romerlys på de danske stadions.

»De er simpelthen uden for pædagogisk rækkevidde,« siger DBUs informationschef, Lars Berendt.

Han er dybt utilfreds med, at fodboldprogrammet, der sendes på Viasat Sport, har opfordret fans til at affyre romerlys under kampene for på den måde at score point til et såkaldt fan-barometer.

»Romerlys er flotte, men farlige. Jeg behøver vel ikke sige, hvad der sker, hvis man får et 800 grader varmt romerlys ned af ryggen,« spørger Lars Berendt retorisk og fortsætter:

»Nu har klubber og organistationer brugt en masse penge på at gøre det sikkert at gå til fodbold, så det er yderst brandfarligt, hvad programmet har gang i - på den dårlige måde.«

Programvært Carsten Werge mener, at forslaget er fuldt ud gennemtænkt.

»Vi siger jo ikke, at alle skal tage 40 romerlys med på stadion. Vi opfordrer bare til, at det bliver legaliseret under ordnede forhold. Romerlys gør det jo til en mere festlig begivenhed at gå til fodbold, og problemerne opstår kun, når sikkerhedsvagter forsøger at fange dem, der tænder romerlys. Det er i de situationer, der bliver kastet med dem. Hvis der var ordnede forhold, ville det ikke betyde noget. Og med hensyn til Lars Berendt, så siger det en del om ham, at han og DBU aldrig vil tage en diskussion, når det er påkrævet,« siger Carsten Werge.

Romerlys er ulovlige
Som det er i dag, er romerlys på de danske stadions ulovlige. Hvis de alligevel bliver tændt, kan det koste klubberne alt fra advarsler til bøder, hvis deres tilhængere omgår forbudet. Derfor er AaBs sportsdirektør, Lynge Jacobsen, noget sur over, at der nu direkte opfordres til det.

»Jeg ved ikke, hvad det er for noget populistisk pjat, Werge har gang i. Han har hovedet under armen, når han foreslår sådan noget. Jeg vil ikke sige, at jeg sender regningen til ham, hvis der kommer flere romerlys på Aalborg Stadion, men jeg vil følge op på det her,« siger Lynge Jacobsen.

Og det er lige, hvad Carsten Werge håber på.

»Jeg synes, det er fint, hvis vi kan få en diskussion om det her. Det er jo derfor, vi tager det op,« siger Carsten Werge.jsj@bt.dk