To kampe under rugby-VM er blevet aflyst på grund af et voldsomt uvejr, der er på vej ind over Japan.

Et voldsomt uvejr er på vej ind over Japan, og det har nu fået arrangøren af rugby-VM til at tage en drastisk beslutning.

De to kampe mellem England og Frankrig samt New Zealand og Italien er blevet aflyst af sikkerhedsmæssige årsager, skriver arrangøren på sin hjemmeside.

Kampene skulle have været afviklet lørdag, men ifølge vejrmeldingerne vil supertyfonen, der har fået navnet Hagibis, i løbet af lørdagen ramme Tokyo.

Reglerne foreskriver, at aflyste kampe bliver noteret som uafgjorte, og hvert hold får to point. Det betyder, at England vinder sin gruppe foran Frankrig, mens Italien er færdig ved VM.

Lørdag og søndag afvikles den sidste runde i de indledende grupper. Foreløbig bliver de resterende kampe afviklet som planlagt, siger turneringens direktør, Alan Gilpin, ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Vi har taget den meget svære beslutning at aflyse visse kampe i de ramte områder.

- Selv om det er beklageligt, tror vi, at det er den rigtige beslutning med alles sikkerhed taget i betragtning, siger han.

Omkring 10.000 fans fra hele verden vil blive ramt af aflysningerne, som er de første i turneringens 32 års levetid. Deres billetter vil blive fuldt refunderet, siger Gilpin.

Japan, der til næste sommer er vært for OL, bliver årligt ramt af omkring 20 tyfoner. Japans Meteorologiske Institut har placeret Hagibis i højeste kategori med vindstød på op til 270 kilometer i timen.

I den kommende weekend skal der også køres Formel 1-grandprix i Japan i byen Suzuka omkring 300 kilometer vest for Tokyo. Også her holdes der skarpt øje med vejrmeldingerne.

En talsmand for Ferrari siger ifølge AFP, at holdene fredag formiddag dansk tid får besked på, om lørdagens kvalifikation til grandprixet vil blive udskudt til søndag.

/ritzau/