- At jeg nogensinde skulle blive Eremitageløber, dét ville jeg have forsvoret for et år siden.

Ordene kommer fra den populære fodboldkommentator og studievært på TV3+, Carsten Werge .

Når han søndag 7. oktober stiller op i Danmarks længste kø af løbere på stien fra Fortunen ned mod Dyrehavsbakken, er det hans livs første motionsløb.

- Min kone, Berit, debuterede i E-løbet sidste år, og jeg var i skoven med ungerne og kiggede på. Det tændte og inspirerede mig virkelig. Jeg var dybt imponeret over, at man kunne få så mange mennesker i alle aldre og figurer ud at løbe så langt, siger 48-årige Werge .

- Også selve Dyrehaven fascinerede mig. Jeg har svært ved at forestille mig et løb i smukkere og mere storslåede omgivelser.

Undgår asfalten
Hyggelige og trivelige Carsten Werge var tidligere meget aktiv med både fodbolden og fjerbolden, men måtte med sorg indstille boldlegen på grund af slidgigt i højre knæ.

- En operation for fire år siden gjorde underværker. Jeg er lykkelig for, at jeg kan røre mig igen uden smerter. For at skåne knæet under træningen undgår jeg asfalt og holder jeg mig så vidt muligt til stier og græs eller løbebåndet i fitnesscentret. Motionen giver et enormt velvære og er det bedste, jeg er begyndt på. Og kan jeg smide 10-12 kilo, vil det klæ’ mig, siger han.

- Efter sidste års E-løb ringede jeg til en god ven, Ulrik Bohse fra Travel Sense, som aldrig rigtig har bevæget sig og har nogenlunde samme kropsbygning som mig. Ham lokkede jeg med. Så er der én, jeg kan slå.

Carsten Werge træner tre-fire gange om ugen og har ét stort mål på E-dagen:

- Jeg skal bare gennemføre. Om jeg bruger 1.20 eller 1.40 er ikke afgørende. Der er nok også nogle stigninger, jeg må gå op ad. Når jeg kommer i mål, vil jeg føle det som en sejr.