I øjeblikket siger han goddag og velkommen til de mange håndboldglade danskere fra tv-studiet i Budapest.

Men selvom smilet nu er stort hos TV 2-værten Morten Ankerdal, så har det sidste halve år ikke været nemt.

Han har nemlig været ramt af sygdom. Det fortæller han i et interview med Billed-Bladet.

Den populære tv-vært fik helt tilbage i 2012 konstateret en kronisk betændelsessygdom i tarmen, og i sommer gik den så i udbrud.

Det medførte en hård periode for Morten Ankerdal, der i starten af sin sommerferie pludselig kunne mærke, at maven rumsterede. Han måtte derfor undersøges, og det gik hurtigt også ud over humøret.

»Jeg er ikke sådan en, der piver, men jeg må nok erkende, at det har været hårdt. Det har også gjort noget ved mit humør. Jeg var så sur, og det har jeg måttet tage til mig. Det har påvirket mit grundhumør, for mit overskud har været meget mindre, og så er man jo ikke sjov at leve sammen med, men det så jeg ikke,« fortæller Ankerdal i interviewet.

Det var hans hustru Vibeke og deres to børn Emilie og Mikkel, der måtte fortælle ham, at hans humør havde ændret sig kraftigt.

Morten Ankerdal fortæller også, hvordan lægerne kraftigt frarådede ham at tage til OL i Tokyo på grund af maveproblemerne.

TV 2-værten er dog fit for fight nu og vil således også befinde sig i studiet, når Danmark fredag spiller EM-semifinale mod Spanien.

Opgøret fløjtes i gang klokken 18.00.

Andre læser også