Nicki Bille nåede på sin korte tid i Esbjerg at blive topscorer for klubben. Men målene til trods, så endte opholdet på den jyske vestkyst brat, da private forhold, ny filosofi og et tilbud fra Polen gjorde, at angriberen måtte skifte. Nu kommer træner Jonas Dal med sit syn på sagen.

Den farverige fodboldspiller fortalte i et stort interview med BT, at han under sin periode i Esbjerg var ramt af en depression, da han og modelkæresten Lykke May gik fra hinanden. Depressionen betød, at han i en periode var indelukket, og i interviewet med BT fortæller han, at han føler, klubben bruger hans personlige krise imod ham ved at sige, at han ikke kunne integreres i fællesskabet.

Men det kan træner Jonas Dal ikke genkende. Han siger tværtimod, at han og Nicki Bille sagtens ville kunne have fået et længere samarbejde op at køre, men at det ikke blev aktuelt, fordi at både klubben og Nicki Bille ønskede et skifte, da Lech Poznan meldte deres interesse.

Filosofien:

Nicki Bille har fortalt til BT, at en af årsagerne til, at han ikke længere befandt sig godt i Esbjerg, var at Jonas Dals fodboldfilosofi med hurtigt at få mange spillere bag bolden, ikke passede angriberen.

Bille selv fortæller, at han befandt sig langt bedre under Niels Frederiksen, der praktiserede højt, aggressivt presspil.

Men den del er Jonas Dal lidt uenig i. Han fortæller til BT, at Nicki Bille må have misforstået taktikken, og at han så sandelig også har i sinde at arbejde med det offensive presspil.

»Vi har haft en periode, hvor vi har arbejdet meget med at skulle komme hjem at stå. Men det er blot en del af et taktisk brudstykke, og det tror jeg, at Nicki har misforstået lidt.  Nu skal vi også til at arbejde med presspil og genpres. Ellers bliver vi jo for lette at aflæse,« siger Jonas Dal og tilføjer:

»Det er i hvert fald ikke rigtigt, at jeg for alt i verden vil have folk hjem at stå, ligeså snart vi taber bolden. Tværtimod«.

Privatlivet:

Angriberen fortæller, at han efter bruddet med modelkæresten Lykke May, blev ramt af en depression, der varede et par måneder. Depressionen betød, at han blev indelukket, og det har angriberen selv kædet sammen med beskyldningerne omkring, at han skulle være svær at integrere i truppen.

Her maner træner Jonas Dal til ro. Han siger, at der i klubben har været stor fokus på Billes problemer på privatfronten, og at det i høj grad er bruddet med kæresten, som har betydet, at Bille nu siger farvel.

»Han kommer som familie og tager herfra som single. Han ville finde et sted, hvor han kunne slå rødder og falde til ro, men omstændighederne ændrede sig«.

Fællesskabet:  

Den administrerende direktør i EsbjergFB, Søren Poulsen, har fortalt, at Nicki Bille har erobret mange fanhjerter, men at både han og Esbjerg vurderede, at han ikke passede ind i det fællesskab, som Jonas Dal ønsker at skabe i truppen.

Men Jonas Dal vurderer at han sagtens kunne få et samarbejde op at køre med Nicki Bille, og at deres indbyrdes forhold ikke er årsagen til, at Bille blev drevet væk.

»Det der med at han ikke kan være i et sammenhold, passer ikke. Det kan han sagtens. Vi har været glade for den tid, som vi har haft Nicki, men betingelserne har ændret sig, siden han kom. Jeg har intet at udsætte på Nicki Bille og ønsker ham alt held i fremtiden,« slutter Jonas Dal.

Afløseren:

Efter Nicki Billes skifte til Lech Poznan den 27. januar skulle der blot gå to dage før, at erstatningen var på plads. D. 29. januar blev Ronnie Schwartz præsenteret på en lejeaftale, der løber sæsonen ud. Og Søren Poulsen er sikker på, at denne spiller kommer til at passe godt ind i truppen og Jonas Dals spillestil.

»Ronnie kender Jonas og nogle af holdkammeraterne fra tidligere, og jeg er sikker på, at Ronnie ved, hvilke betingelser han går ind til, og vi glæder os til, at han kan blomstre for EFB her i foråret,« siger Søren Poulsen.