Silkeborgs Jimmy Mayasi tjener kun småpenge i forhold til klubbens ældre profiler.

Jimmy Mayasi er med seks mål i de første 10 kampe Silkeborgs suverænt mest scorende spiller. Men den 20-årige dansker med rødder i Congo er samtidig en af holdets billigste spillere. Mayasis lønseddel siger 7000 kroner om måneden - brutto.

Ikke meget sammenlignet med holdets ældre profiler Stefan Schmidt, Steven Lüstu og David Preece, der formentlig alle kan glæde sig over omkring 100.000 i bruttoløn hver måned.

- Jeg har det da heller ikke godt med at vide, hvordan mine medspillere bliver betalt i forhold til mig, siger Mayasi til Ekstra Bladet.

Og han skrev endda under på en ny kontrakt i forsommeren, så på papiret skal han fortsat spille til den samme løn de næste to år.

- Men dengang fik jeg at vide, at planen var, at jeg skulle være en del af U-truppen og først på sigt blive en del af førsteholdet. På den baggrund tænkte jeg, at lønnen passede meget godt.

- Så nu træner og spiller jeg på fuldtid til en deltidsløn, siger Mayasi.

Sportschef Ebbe Sand har dog planer om snart at give klubbens topscorer en løn, der svarer til hans værdi.

- Han har virkelig grebet chancen, og derfor har jeg også inviteret hans agent til et snarligt møde, siger Sand og fastslår, at Mayasi har gjort sig fortjent til en fuldtidskontrakt.