Tommy Schram, 42 år, spillede i Brøndby fra 1992-1995

- Jeg er bosiddende i Hillerød med kone og to børn. Jeg er kørende sælger for et firma, der hedder Ljungdahl, hvor jeg sælger tætnings-/fugemasse til store entreprenører. Inden jeg fik Morten Olsen som træner i Brøndby havde jeg fået en kontoruddannelse i et værktøjsfirma, men det er det med at køre rundt og være sælger, der har fanget min interesse. Sideløbende er jeg træner for sjællandsserie-klubben Hillerød.

***

- Min tid i Brøndby var spændende. Vi havde 12-13 stykker, der i et eller andet omfang var med omkring landsholdet, men i 1995 tog jeg videre. Jeg havde været i Brøndby helt fra lilleput-tiden og trængte simpelthen til noget nyt. Herfølge kom med et godt tilbud, og det hele kulminerede, da Faxe kom og vi vandt mesterskabet. Inden da havde det ikke været sjovt at se det Brøndby-hold, man kunne have været en del af begynde at vinde mesterskaber.

***

- Året efter mesterskabet i Herfølge udløb min kontrakt. Jeg søgte oplevelser og tog til Yeovil Town i den engelske Conference League. Jeg kan huske, da vi vandt en FA-Cup mod Queens Park Rangers. Den kamp blev optaget på VHS, og dagen efter var alle eksemplarer rippet i byen. Samme år lokkede den tidligere AGF’er Tomas Ingi Tomasson mig til en islandsk klub på en ø-gruppe lidt uden for Islands kyst. Der måtte vi sejle eller flyve rundt for at spille. Jeg husker en kamp i sidste runde, hvor stormen var så kraftig, at spillerboksene fløj rundt. En anden gang måtte kampen aflyses, fordi målmanden umuligt kunne sparke bolden ud af målfeltet uden at få den direkte tilbage.

***

- Senere tog jeg til Malaysia, hvor jeg spillede en træningskamp mod mestrene foran 30.000 tilskuere. Kontrakten var egentlig klar, men jeg kunne ikke leve i den muslimske verden. Ikke et ondt ord om det, men os få hvide skulle have vagter med, når vi skulle gå på gaden. Og efter kampene kastede fansene kasteskyts efter spillerne. Derfor valgte jeg i stedet at tage til Vejle.