Racerkøreren Tom Kristensen, der i eftermiddag sidder klar ved B.T.s telefoner for at tale med læserne, afslører nu sit "hemmelige våben": "Min familie gør mig til vinder", siger den 32-årige jyde med et smil.

"Der er ved at danne sig et helt klart mønster: Til de fire første afdelinger i det engelske standardvogns-mesterskab - det hedder også BTCC - havde jeg ikke familien med, og min Honda kørte fra det ene problem til det andet. Men her i weekenden var Hanne og vores to børn, Oliver og Carla Malou med til BTCC for første gang. Og så vandt jeg selvfølgelig."

Tom Kristensen er Danmarks mest vindende racerkører nogensinde. Utallige sejre i formel 3, formel 3000, standardvogne, GT-biler og kronen på værket, Le Mans-sejren 1997, har givet ham et ry som en af verdens allerbedste all-round kørere. Faktisk har Tom K vundet løb i alle de klasser, han har deltaget i, siden han blev professionel i 1991 - på nær det japanske gruppe C-mesterskab.

"Men der havde jeg også et par "umulige" co-drivers - de hed vist noget i retning med Jacques Villeneuve og Eddie Irvine", siger Tom med et grin.

Mens Villeneuve og Irvine har etableret sig som Grand Prix-vindere i formel 1, har den lyslokkede dansker stadig sin debut i motorsportens ypperste klasse til gode. Han har testet for flere teams, og i 1997 var der lagt op til en løbs-debut for BAR-Tyrrell. Hvad der gik galt? Det var vist noget med penge - men spørg selv den bankuddannede Kristensen i eftermiddag på telefon 33 32 12 34.

"Selvfølgelig er det ærgerligt, at jeg aldrig for alvor fik chancen i formel 1," siger Tom K i dag.

"En formel 1-racer er den "fedeste" racerbil at køre, og jeg er lykkelig for at have testet for flere teams", fortsætter Tom, der i år er tilknyttet dæk-firmaet Michelin's formel 1 test-team. Om dette test-arbejde kan føre frem til den længe ventede formel 1-debut? Spørg dog manden selv i eftermiddag."

Ved siden af BTCC-programmet for Honda kører Tom Kristensen i år for Audi i langdistance-racing. Her omfatter programmet >kun< to løb - 12-timers løbet i Sebring i marts (det vandt han ") og 24-timers løbet i Le Mans 17. - 18. juni.

"Le Mans er vel verdens mest kendte motorløb", siger Tom Kristensen, der sensationelt vandt ved sin debut i den franske klassiker i 1997. "Det er motorsportens marathon - en mandomsprøve for racerkørere: Man er totalt ødelagt, når man kører i mål " I 1997 ville vi naturligvis fejre vores sejr, men vi nåede kun to øl hver - så var vi helt færdige..."

"Man får jo stort set ikke sovet i de 24 timer løbet varer. Adrenalinen pisker hele tiden rundt i kroppen, og når man ikker er på banen, og skal prøve at slappe af i depotet, har man et "indre ur", der betyder at man hele tiden følger "sin" bil på banen: Man kan kende den fra alle de andre alene på lyden når den drøner forbi pitten"

Hvordan man så får hvile under 24-timers løbet kan du spørge Tom om i eftermiddag.

Et andet relevant Le Mans-spørgsmål til Tom Kristensen kunne efter weekendens BTCC-succes være: Vil dit "hemmelige våben" være på plads - kommer Hanne, Oliver og Carla Malou med til Le Mans ?

"Det skulle egentlig ikke frem allerede nu, men OK: Familien er med i Le Mans " Faktisk er Hanne og børnene specielt inviteret af Audi - de vil jo også gerne vinde...", griner manden der kaldes "Den bedste formel 1-kører Danmark aldrig fik".
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.