Vejrforholdene ved lørdagens Formel 1-træning var markant bedre end fredag, så bilerne kunne presses på banen.

Melbourne: Det var en helt anden træning, Formel 1-kørerne kom ud på lørdag i forhold til fredag.

Hvor regnen dagen inden skyllede holdenes muligheder for at presse bilerne væk med en glat bane og svære forhold, var solen fremme i Melbourne lørdag eftermiddag lokal tid.

Og det udnyttede samtlige hold til at få afprøvet bilerne på forskellige dæk forud for kvalifikationen senere på dagen.

Følg dagens løb live på bt.dk fra kl. 06.40 - husk at BTs F1-ekspert svarer på dine spørgsmål kl. 9

Der blev også banket nogle omgange af i bilerne i forhold til de to tidligere træninger. Langt de fleste kørere nåede at køre over 20 omgange på den godt fem kilometer lange bane i løbet af de 60 minutter, der var til rådighed.

Kevin Magnussen i sin Renault under træningen på en våd bane 19. marts i Melbourne, Australien. Foto: Grand Prix Photo

Danske Kevin Magnussen nåede at tvinge sin Renault-racer 24 gange gennem de i alt 16 sving. Det samme gjorde holdkammerat Jolyon Palmer, mens både Carlos Sainz (Toro Rosso) og Valterri Bottas (Williams) kørte 28 omgange.

Også tiderne var markant hurtigere end et døgn forinden, da forsigtigheden var i højsædet frem for farten.

Hvor Lewis Hamilton (Mercedes) var hurtigste mand i Albert Park fredag med 1 minut 29,725 sekunder, brød flere kørere gennem muren til 1 minut 25 sekunder. Også lørdag var Hamilton bedst i feltet og kom Albert Park rundt på 1 minut 25,624 sekunder.

Kevin Magnussen og holdkammerat Jolyon Palmer lå få sekunddele fra hinanden.

Magnussen kørte sin bedste omgang i tiden 1 minut 27,871 sekunder, hvilket blev omsat til en 15.-plads i den samlede trænings-stilling. Det var marginalt hurtigere end Palmer, der nåede banen rundt på 1 minut 28,117 sekunder.

Renault-kørerne lå således godt to sekunder efter Mercedes.

Midterfeltet var ekstremt tæt, og mindre end ét sekund adskilte nummer fem fra nummer 13.

Senere lørdag bliver kørerne sendt ud i kvalifikationen, hvor de kæmper om den bedste startplads i det australske grandprix søndag.

Kvalifikationen bliver kørt klokken 07 dansk tid.