De befinder sig begge i Mellemøsten i disse dage. Men de er af sted på hver sin mission.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Søren Berg blev revet ud af sin hyggetilværelse hjemme på Fyn lørdag aften af DBU-holdleder Simon Rasmussen, der viftede med en fribillet til onsdagens landskamp mod Egypten.

Næsten samtidig pakkede Henrik Pedersen sin kuffert for at drage i træningslejr i Dubai, fordi Bolton først har forpligtelser i Premier League igen om små to uger.

Nu er »Tømrer« ikke manden, der banker i bordet og kræver en plads på landsholdet, men de seneste måneder er han vokset i anseelse i Bolton og lignede et godt bud på den plads, der blev ledig i landsholdstruppen efter Ebbe Sands skade.

Søren Berg - der er uddannet landmand - havde også gættet på, at Henrik Pedersen ville få chancen.

»Siger han det? Det var pænt af ham. Jeg er også inde i en god periode for øjeblikket, men det er jo et stykke tid siden, Morten Olsen har haft mig med, og samtidig har Søren Berg jo haft hele turen med ligalandsholdet til at overbevise landstræneren. Det er vel en rimelig beslutning,« siger Henrik Pedersen i telefonen fra Dubai.

I Egypten skal Søren Berg gøre hoserne grønne hos Morten Olsen, mens Henrik Pedersen koncentrerer sig om at holde niveau og bevare abonnementet på en plads i startopstillingen i Bolton.

»Jeg betragter mig som fast mand i Bolton i dag,« siger Henrik Pedersen, som senest var på pletten, da Bolton i weekenden spillede 1-1 mod West Bromwich i Premier League.

»Jeg har været med i alle kampe fra start på nær fire opgør i Premier League, og det har betydet, at jeg er blevet lidt mere stabil.«

Lyder det som om Henrik Pedersen har opgivet tanken om landsholdet? Helt forkert.

»Morten Olsen er meget velkommen.«

Når nu landstræneren alligevel er i nabolaget, kunne han tage forbi Dubai torsdag, når Bolton spiller træningskamp.

»Vi har i hvert fald fået udleveret et stykke papir, hvor der står, at vi skal spille sidst på ugen, men ellers ved jeg faktisk ikke, hvorfor vi er i træningslejr herude,« siger Henrik Pedersen.