Mandag morgen interviewede Radio24syv-vært Asger Juhl den tidligere fodboldspiller og nuværende fodboldekspert Stig Tøfting om en hjemløs mand, der har fået tildelt en bøde for at ligge ved Rundetårn.

Tøfting havde på sin Facebook-profil skrevet, at såfremt den hjemløse mand - André Christiansen - i retten bliver dømt til at betale den bøde på 1.000 kroner, politiet sidste uge gav ham, så vil Tøfting samle regningen op og lade André slippe for en tur ind at afsone sin bøde.

Mens interviewet startede med en venskabelig tone - og Stig Tøfting fik lov at argumentere for, hvorfor han vil betale mandens bøde - så udviklede det sig langsomt til noget, Stig Tøfting ikke havde lyst til at være med i.

Midt i interviewet drejede Radio24syvs vært Asger Juhl samtalen over på de romaer, der ligesom André har fået en bøde, og hvorfor Stig Tøfting ikke ville betale for dem. Ligesom han også nævnte den fransk-algeriske rigmand, der har tilbudt at betale bøderne til de, der overtræder burkaforbuddet.

»Jeg skal ikke forholde mig til, hvad andre gør. Du vil ud ad en helt anden sti, end det her drejer sig om. Men du får ikke mig til at forholde mig til alt muligt om burkaer og ting, jeg ikke har udtalt mig om,« startede Stig Tøfting.

Men Asger Juhl fastholdt sine spørgsmål, og så blev Stig Tøfting mere og mere irriteret på radioværten.

»Skal vi holde os til det, det her handler om? Jeg har ikke nogen interesse i at deltage i en samtale med dig om alt muligt andet end det, vi havde aftalt at snakke om. At du har lyst til at høre mig om alt muligt forskelligt, fred være med det - det får du ikke noget ud af,« sagde Stig Tøfting.

Tøfting blev også spurgt, hvorvidt han undergraver dansk lovgivning, når han vælger at betale en bøde for en anden mand.

»Det kan du lade alle andre vurdere. Jeg har ikke nogen kommentarer til dit spørgsmål, for du er på vej ud ad en sti, jeg ingen interesse har i,« sagde Stig Tøfting, inden interviewet sluttede på en helt anden måde, end det var startet.

Inden da havde den tidligere landsholdsspiller som sagt argumenteret for, hvorfor han ville betale den hjemløse mands bøde.

»Jeg synes, det er latterligt (bøden, red.). Jeg kan ikke se, hvad det skal gavne, og hvad han har gjort forkert og ulovligt. Jeg synes, det er at træde på dem, der ligger ned, at udstede bøder til hjemløse,« sagde han og fortsatte:

»Jeg synes, vi skal tage os af dem, i stedet for at stange bøder ud og forbud mod at komme i København, hvor han (André, red.) har sin gang. Så er der nogen, der vil pege på, at det er selvforskyldt, at de er der - det, synes jeg, er latterligt. Jeg siger ikke, at politiet har gjort noget forkert. André siger også selv, at politiet har behandlet ham fint, så det har ikke noget med dem at gøre. Politiet gør jo det, politikerne har bedt dem om,« siger han.