Efter to sæsoner i Aalborg DH er den 33-årige playmaker tilbage i Viborg-trøjen, når håndbold-sæsonen i morgen skydes i gang.

Heidi Astrup er tilbage i Viborg HK.

Når den ny håndboldsæson i morgen fløjtes i gang, repræsenterer den 33-årige playmaker højst overraskende sin barndomsklub igen.

Alle havde ellers ventet, at hun i sommer - efter sine to år i Aalborg DH - havde valgt at lægge harpiks-krukken på hylden.

»Men under en lang skadespause deroppe opdagede jeg, hvor meget håndboldsporten egentlig betyder for mig. Derfor er jeg med på topplan mindst to sæsoner mere,« siger Heidi Astrup, der understreger at bruddet med Aalborg DH intet har med den nordjyske klubs vaklende økonomi at gøre.

»Ligesom alle andre vidste jeg i foråret faktisk ikke, at de havde svært ved at betale deres regninger. Jeg valgte slet og ret at skifte tilbage til Viborg, fordi jeg ikke kunne blive enige med dem om et par væsentlige detaljer i kontrakten. Mere ønsker jeg ikke at sige. Men lad mig én gang for alle slå fast, at jeg havde en fin tid i Aalborg,« siger Heidi Astrup.

Samtidig lægger hun dog ikke skjul på, at comebacket i den grønne Viborg-trøje foreløbig kun har givet hende positive oplevelser.

»Det er dejligt at være tilbage. Tilskuerne i Viborg tog fantastisk godt i mod mig, da vi sendte Horsens ud af pokalturneringen,« siger Heidi Astrup.

Lover ingen stor sæson
Alligevel tør hun ikke garantere en super-sæson i Viborg.

»Vi har ikke lavet nogen egentlig målsætning for den nye sæson. Holdet har i forhold til i fjor sagt farvel til en profil som Katrine Fruelund, og med den nye træner (svenskeren Tomas Ryde, red.) er der nogle håndbold-taktiske ting, der i forhold til tidligere skal på plads før topresultaterne begynder at indfinde sig,« forklarer Heidi Astrup, der forventer at hun skal optræde i sin gamle rolle som playmaker.

»Det har træningskampene i hvert fald indikeret. Men jeg får ikke fuld spilletid. Pladsen kommer jeg til at dele med Trine Troelsen og Chao Zhai,« røber Heidi Astrup.

I premierekampen i morgen tørner Astrup & co. ind i Team Esbjergs nedryknings-aspiranter.

»En kamp vi skal vinde. Og det gør vi,« siger Heidi Astrup.

idskov@bt.dk