Den tidligere NFL-stjerne Rae Carruth blev en af USA's mest forhadte personer, da han i 2001 blev kendt skyldig i medvirken til drab på sin dengang gravide kæreste. Nu er han løsladt.

»Jeg er glad bare for at komme ud herfra. Jeg er nervøs for, hvordan jeg vil blive modtaget af befolkningen,« sagde Rae Carruth et par dage før sin løsladelse til CNN - og fortalte om sine betænkeligheder.

»Jeg skal stadig arbejde. Jeg skal stadig leve. Jeg skal eksistere derude, og det virker bare, som om der er så meget had og negativitet rettet mod mig,«

Rae Carruth er nemlig en hadet person i USA.

Rae Carruth i sin tid som NFL-stjerne.
Rae Carruth i sin tid som NFL-stjerne. Foto: GRANT HALVERSON
Vis mere

Og det er han, fordi han blev dømt skyldig i at have medvirket til drabet på sin dengang 24-årige kæreste Cherica Adams, der var gravid i ottende måned med parrets fælles barn.

Rae Carruth og Cherica Adams havde i 1999 været i biografen på date, da de kørte hjem i hver sin bil gennem Charlotte.

Her kørte en lejemorder op på siden af Cherica Adams og skød hende fire gange, mens Rae Carruth ifølge anklagerne spærrede vejen for sin kæreste, så hun ikke kunne slippe væk.

Læger reddede med et kejsersnit barnet, der i dag er 18 år gammelt, men Cherica Adams døde fire uger senere af de skader, hun havde pådraget sig.

Og sønnen Chancellor Lee Adams blev født med en hjerneskade - og er vokset op hos sin mormor.

Rae Carruth gik efter Cherica Adams' død i skjul, og efter en landsdækkende jagt blev han fundet i bagagerummet på en bil. Et par år senere fik han sin dom.

Nu er han en fri mand, men de kommende ni måneder vil Rae Carruth være under tilsyn, skriver CNN.

Han skal dog regelmæssigt tjekke ind hos sin tilsynsværge.