Adskillige millioner kroner strømmede i går ned i AaBs pengekasse. Da AaBs forsvarsspiller Thomas Gaardsøe satte autografen på en fire-årig kontrakt med den engelske Premier League klub, Ipswich, sikrede han ikke bare sig selv en kanonkontrakt.

Han sørgede samtidig for, at AaB alligevel ikke kommer ud med et negativt resultat i dette regnskabsår. Ifølge flere engelske medier betalte Ipswich mellem 15 og 18 millioner kroner for det 21-årige forsvarstalent.

Og selvom AaB og Ipswich ikke vil bekræfte den endelige pris, skal ingen være i tvivl om, at AaBs sportsdirektør Lynge Jacobsen var en glad nordjyde i går. »Jooo, vi synes da selv vi er rigtige gode til at drive forretning her i det nordjyske«, sagde Lynge Jacobsen med en slet skjult tilfredshed i stemmen.

Spurgt direkte til de 18 millioner kroner, svarede han: »Det er et beløb, som jeg ikke vil afvise. Vi skriver aldrig under på spillerhandler, som der ikke er rigtig gode penge i. Thomas Gaardsøe er jo en god spiller, og vi havde kontrakt med ham yderligere to år. Med dagens handel er alle blevet glade.« Lynge Jacobsen indrømmer, at salget redder AaBs regnskab i år.

»Uden salget af Gaardsøe havde vi i år haft underskud på årsregnskabet. Men nu får vi et plus og nyder dermed godt af den sidegevinst, det ofte er at udvikle sine egne spillere.

Vi kan især takke træner Peter Rudbæk for, at han så intensivt arbejder med de unge talenter. Havde Rudbæk ikke konsekvent givet Gaardsøe chancen i Superligaen, selvom Gaardsøe er ung, så havde den her handel jo ikke blevet til noget,« vurderer Lynge Jacobsen.

Også hovedpersonen selv, Thomas Gaardsøe var særdeles tilfreds med signaturen. Han bliver pludselig en velhavende ung mand«

»Det var et tilbud jeg ikke kunne sige nej til, og det er da klart at jeg får en klækkelig lønforhøjelse. Jeg glæder mig meget til at komme i gang.

Ipswich er den perfekte klub for mig. Det er en familiær klub med gode ledere og trænere. Jeg har rådført mig med Claus Thomsen og min holdkammerat i AaB Chris Kiwomya, som begge har spillet for Ipswich. De siger begge, at jeg er kommet til det rette sted.«.

Han frygter ikke han vil lide samme skæbne, som de mange andre unge danskere, der i de sidste år er blevet solgt til England for siden at friste en lidet prisværdig tilværelse som bænkevarmere.

»Selvfølgelig har jeg tænkt over det. Men det er mest danske angribere, det er gået galt for. Danske forsvarsspillere har faktisk klaret sig godt, og det tror jeg også, jeg kommer til.«

Thomas Gaardsø flytter til England næste mandag efter de to U-21 landskampe mod Nordirland og Bulgarien.