Thomas Bjørn ved godt, at det gode humør kun går én vej i løbet af dagen.

»Lidt stiv her til morgen, men det skal nok bare gås væk. Humøret vil være godt til omkring kl. 14, og herefter skal man ikke komme i nærheden af mig, tror jeg,« siger han.

Sådan falder ordene fra den danske golfstjerne fredag morgen i en video fra Ryder Cups Twitter-profil. For her har Thomas Bjørn taget hul på dag to af stor fysisk udfordring. Han skal gå 210 kilometer på fire dage.

Turen begyndte torsdag ved den traditionsrige Wentworth-golfbane, der er hovedvarter for European Tour og skal efter planen slutte søndag i Wales på Celtic Manor-banen, hvor der i disse dage spilles Celtic Classic i samme tidsrum.

Thomas Bjørn på farten.
Thomas Bjørn på farten. Foto: PAUL CHILDS
Vis mere

Foto: PAUL CHILDS
Vis mere

»At gå mellem 10-12 timer om dagen vil helt sikkert presse mig helt til grænsen,« som Thomas Bjørn sagde torsdag til Gold Digest, da han var gået i gang med strabadserne:

»Det bliver meget hårdt at klare det på fire dage, men det er nok meningen med at gøre det - at det ikke skal være nemt. Hvis jeg beder folk om at donere deres hårdttjente penge, skal jeg gøre mig fortjent til det:«

For gåturen er tilrettelagt med et godgørende formål, for golfspilleren går de mange kilometer for at samle støtte til Unicefs arbejde for børn i coronakrisens skygge. Man kan donere penge her. I skrivende stund er der indsamlet lige over 70.000 kroner.

Torsdag blev det til lige godt 55 kilometer, mens det altså fortsætter i samme dur fredag. Den samlede rute ser således ud:

Foto: Thomas Bjørn
Vis mere

Med sig har Thomas Bjørn Ryder Cup-trofæet. Danskeren var jo kaptajn for det europæiske hold, da det i 2018 blev til en knusende sejr over USA. Og gåturen skal også markere, at det i år er 10 år siden, at Europa vandt på banen, der er målet for gåturen, Celtic Manor. Første og eneste gang, at Ryder Cup er blevet afviklet i Wales.

Thomas Bjørns gåtur er blandt andet inspireret af den 100-årige engelske krigsveteran Tom Moore, der under coronanedlukningen tidligere på året samlede omkring 270 millioner kroner ind ved at gå frem og tilbage i sin have. Det har siden indbragt ham masser af hæder.

I samme periode gik det op for Thomas Bjørn, hvor meget han savnede at komme ud af spille golf - hvilket ikke var muligt, fordi banerne var lukkede.

»Det efterlod et stort hul i min hverdag. Jeg nåede frem til, at det at gå også var en stor del af mit liv på grund af golfspillet. Så det hjalp at komme ud af huset, og det var meget terapeutisk,« har Thomas Bjørn forklaret om de gåture, han begyndte at gennemføre tidligere på året.