I kølvandet på det voldsomme angreb i Moskva har terrortruslen stjålet tusindvis af overskrifter.

Sidst var det i forbindelse med Champions League-opgørene i den forgangne uge, men frygten har også fået Frankrig til at tænke alternativt i forbindelse med sommerens Olympiske Lege.

Derfor er der andre muligheder på bordet, hvis OL-åbningsceremoni på Seinen vurderes for risikabelt, lyder det fra Emmanuel Macron.

Det siger den franske præsident, Emmanuel Macron, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Plan B-løsningerne kan blive gældende, hvis regeringen tættere på legene vurderer, at det vil være for risikabelt at holde ceremonien på Seinen i Paris som planlagt.

Emmanuel Macron understreger dog over for to franske medier, at han forventer, at landet vil være i stand til at afholde en "meget stor" åbningsceremoni ved legene på trods af bekymringer om sikkerheden og risiko for terror.

- Vi kan gøre det, og vi vil gøre det, siger han til RMC og BFM TV ifølge Reuters.

Den franske præsident tilføjer også, at de franske myndigheder "ikke er naive", når det kommer til sikkerhedsrisikoen.

Efter planen skal åbningsceremonien afholdes her, ved Trocadéro i Paris, hvis plan B aktiveres.
Efter planen skal åbningsceremonien afholdes her, ved Trocadéro i Paris, hvis plan B aktiveres. Foto: Christophe Simon/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

En mulighed kunne ifølge præsidenten være at begrænse ceremonien til Trocadéro-pladsen, som ligger med udsigt til Eiffeltårnet. En anden mulighed kunne være at flytte ceremonien indendørs til Stade de France.

Emmanuel Macron siger desuden mandag, at han vil gøre "alt, der er muligt" for at have en olympisk våbenhvile under legene, skriver nyhedsbureauet AFP.

De olympiske lege i Paris begynder 26. juli, hvor åbningsceremonien efter planen skal finde sted.

Normalt afholdes åbningsceremonien ved de olympiske lege på et atletikstadion, men for første gang lyder planen, at den skal holdes et andet sted.

Den nuværende plan er, at omkring 160 både skal sejle atleter og stabsmedlemmer omkring seks kilometer op ad Seinen, som går gennem Paris.

Forventningen lyder, at der vil være op mod en halv million tilskuere, når man tæller dem, der kigger med fra omkringliggende bygninger, med.

Frankrigs sportsminister, Amélie Oudéa-Castéra, har så sent som i begyndelsen af april afvist, at der fandtes en plan B i forhold til åbningsceremonien.