Patrik Nilsson vandt, mens en brite og en brasilianer blev nummer to og tre. Ingen danskere endte i top fem.

København. Det var en svensker, der søndag løb med sejren ved ironman-stævnet i København - den såkaldte KMD Ironman Copenhagen.

Pro-triatleten Patrik Nilsson satte ikke bare stævnerekord til dagens stævne. Foran de mange tilskuere langs ruten i København satte han med tiden 7 timer, 49 minutter og 18 sekunder også den femtehurtigste tid i verden nogensinde.

Anden- og tredjepladsen gik til henholdsvis britiske Will Clarke og Fabio Varvalho fra Brasilien. Der var ingen danskere blandt de fem bedste.

Den tyske forhåndsfavorit og indehaver af næsthurtigste tid i verden, Andreas Raelert, lå længe til en plads på podiet, men tyskeren gik ned på løbet og sluttede som nummer syv.

Den tidligere rekord i København stod danske Henrik Hyldelund for. Danskeren gennemførte i 2014 i tiden 8 timer, 3 minutter og 39 sekunder.

Hos kvinderne vandt danske Katrine Meldgaard i tiden 9 timer, 37 minutter og 53 sekunder. I modsætning til herrerne stillede ingen af de kvindelige deltagere op som professionelle.