Den tyske supersprinter Marcel Kittel er dybt skuffet over, at han onsdag måtte udgå af Tour de France som følge af et styrt på den hårde 17. etape.

Det skriver han i et indlæg på sin hjemmeside.

'Jeg er utrøstelig over, at jeg ikke kan sikre den grønne trøje og få mulighed for at køre om sejren i Paris,' lyder det fra Kittel.

Kittel var iklædt den grønne trøje - blandt andet takket være fem etapesejre i løbet af årets Tour. Men onsdag måtte han altså stå af efter et styrt tidligt på etapen.

'Styrtet var mit afgørende knockoutslag,' lyder det fra tyskeren.

'Slagene på min bagdel og i skulderen var for smertefulde til at fortsætte, og jeg var i forvejen svag på grund af flere dages problemer med maven og en forkølelse,' skriver den tyske sprinter.

Han forklarer videre, at han fem kilometer før toppen af onsdagens anden stigning, Col de la Croix de Fer, tog beslutningen om at stå af.

'Jeg fortalte mine to hjælpere, at jeg ikke kunne fortsætte. På den måde havde de stadig en chance for at komme i mål indenfor tidsgrænsen.'

På trods af den store skuffelse er Kittel alligevel glad for sin Tour.

'Tak til mit fantastiske hold. Vi styrede Touren, og det er det, jeg vil tage med mig: Ubeskrivelige øjeblikke, store sejre og en fantastisk stemning hele vejen igennem. Jeg er stolt af, hvad vi opnåede,' skriver han.

/ritzau/