»Min klient møder ikke.«

Sådan lød det torsdag formiddag ved Retten i Roskilde fra forsvareren for en Superliga-spiller i fodbold.

Han er tiltalt for at have krænket blufærdigheden hos to skolepiger på hhv. 13 og 14 år, som han ifølge anklageskriftet sendte billeder via det sociale medie Snapchat.

»Han ved godt, at der bliver afholdt et retsmøde. Men han har ikke mulighed for at komme. Det er der forskellige årsager til,« lød det fra forsvarsspillerens forsvarer – advokat Karoline Normann.

Fodboldspilleren nægter sig skyldig, men afstår altså fra selv at møde op i retten for at forklare sig.

På gerningstidspunktet var den nu tiltalte mand på kontrakt i en Superligaklub.

Det er dog ikke tilladt for B.T. eller andre medier at give mere konkrete oplysninger, der kan røbe mandens navn eller identitet i øvrigt, da han tidligere af retten er blevet beskyttet af et navneforbud.

Fodboldspilleren sendte ifølge anklageskriftet flere billeder af sin afklædte krop på Snapchat til en pige på 13 år. Han skal også have efterspurgt billeder af hende i undertøj og bikini og blandt andet spurgt, om hun var moden af sin alder.

Det skal være sket på et ikke nærmere bestemt tidspunkt fra 27. december 2019 til 5. januar 2020.

Den anden, som han skal have krænket, var 14 år, da spilleren ifølge anklageskriftet på Snapchat sendte tre billeder af sit erigerede lem og blandt andet skrev: 'Du må bare lege lidt med'.

Ifølge anklagemyndigheden sendte spilleren ligeledes en video, hvor han masturberede og skrev 'ville du ikke gerne have min pik oppe i dig lige nu da'. Det skal være sket 27. marts sidste år.

Tiltalen mod den unge mand går på blufærdighedskrænkelse, som kan straffes med bøde eller fængsel. Der er en strafferamme på maksimalt fire års fængsel, hvis det er er foregået over for et barn på under 15 år.

Da den første af de forurettede skolepiger – som nu er blevet 14 år – skulle afgive forklaring, besluttede domsmandsretten at imødekomme en anmodning fra hendes bistandsadvokat om, at hun på grund af sin unge alder skulle have lov til at afgive forklaring bag lukkede døre – altså uden tilhørere.

»Ellers vil jeg næsten sige, at der vil være tale om en dobbelt krænkelse af hende, og hun er allerede blevet krænket en gang før,« argumenterede bistandsadvokat Susanne Ravn.

Det er foreløbig uvist, hvordan kontakten mellem de to skolepiger og Superliga-spilleren er opstået.