Han opgav det hele og hastede hjem fra worldcuppen i skihop, fordi konen pludselig blev alvorligt syg.

'Vi er kommet hjem i dag. Og jeg kan virkelig sige, at lægerne, sygeplejerskerne og fysioterapeuterne har udført et mirakel.'

Sådan skriver Dawid Kubacki, hvis kone Marta i slutningen af marts pludselig svævede mellem liv og død, da hun blev indlagt på hospitalet med hjerteproblemer, nu i et opslag på Instagram.

'Tusind tak for alle jeres bønner, gode tanker og opmuntrende ord. Vi har stadig brug for dem, for Marta starter på intensiv rehabilitering, og jeg skal vænne mig til en ny virkelighed,' lyder det fra den polske stjerne, der takker alle på hospitalet og hjerteafdelingen, hvor konen var indlagt.

Anze Lanisek var rørt til tårer, da han havde en plakat af Dawid Kubacki med på podiet.
Anze Lanisek var rørt til tårer, da han havde en plakat af Dawid Kubacki med på podiet. Foto: JURE MAKOVEC
Vis mere

'Det viser sig, at mange af os kender en med en pacemaker. Nu kommer jeg til at dele et liv med sådan en person. Hendes andet liv,' skriver han.

Mens Kubacki gennemgik sit livs værste mareridt, blev hans norske rival udråbt som vinder af worldcuppen. Granerud ønskede på det tidspunkt ikke at juble af respekt for sin rival og ven.

Slovenske Anze Lanisek, der blev nummer tre i worldcuppen, var rørt til tårer, da han havde en plakat af Kubacki med på podiet efter sæsonfinalen. Kubacki endte som nummer fire samlet, fordi han missede de sidste runder.

Dawid Kubacki har vundet seks World Cup-konkurrencer i år, og tidligere i karrieren har han vundet både VM-guld og OL-bronze samt det prestigefyldte nytårsskihop i Garmisch-Partenkirchen.

Konens sygdom satte en stopper for sæsonen for den polske stjerne, der dog understregede, at de vigtigste sejre var dem, Marta nu skulle hente for at komme sig.