TV 2-værten Stine Bjerre Mortensen må ikke stemme, fordi hun har adresse i udlandet. Og det er til trods for, at hun fortsat arbejder og betaler skat i Danmark.

Det er valgdag i Danmark og bliver af mange betegnet som en festdag. Men det er ikke alle danskere, der er inviteret med til fest.

Tusindvis af danske statsborgere bor i udlandet. De bliver betegnet som 'udenlandsdanskere', fordi de har bosat sig i udlandet.

Det kan gå ud over deres valgret, hvis man som dansker har bosat sig i udlandet. Én af dem er TV 2-værten, Stine Bjerre Mortensen, hvilket i høj grad ærgrer hende.

'Jeg ærgrer mig, når jeg tænker på i morgen (i dag, red.). Der er folketingsvalg i mit fødeland, men jeg har ikke ret til at stemme, fordi jeg bor i udlandet', skriver Stine Bjerre Mortensen i et Instagram-opslag.

Til dagligt bor hun i Barcelona, hvor hendes mand, håndboldspilleren Casper U. Mortensen, optræder for byens håndboldhold. Før boede parret i Hannover i Tyskland.

Stine Bjerre Mortensen opholder sig dog fortsat en del i Danmark, da hun arbejder for TV 2 Sport og dermed betaler skat til den danske stat. Og netop den del påpeger hun også i sit opslag.

'Jeg arbejder stadig i Danmark og betaler skat, men jeg har ikke en stemme i, hvordan mine skattekroner bliver brugt. Øv'.

I kommentarsporet uddyber Stine Bjerre Mortensen endvidere, hvorfor hun føler, hun burde være stemmeberettiget.

Her påpeger hun, at hun opholder sig i Danmark ca. halvdelen af hver måned og tjener sine penge i Danmark, hvorfor hun føler, at hendes tid i Danmark har en værdi og dermed også burde have hendes stemme.

Stine Bjerre Mortensen er 37 år og har været ansat hos TV 2 siden 2004. Siden da er hun blevet vært for TV 2 Sport og dækker blandt andet håndbold på kanalen.

B.T. har været i kontakt med Stine Bjerre Mortensen, men hun har ikke lyst til at kommentere sit opslag yderligere.