Stig Tøfting erkender nu at have skubbet en mand og været involveret i tumult fredag under en koncert. 

Det erkender han i en udtalelse, som B.T. har modtaget

Ifølge Vejle Amts Folkeblad var den tidligere fodboldspiller og nuværende fodboldkommentator involveret i en voldsepisode, hvor han slog en anden mand i hovedet.  Men det afviste Stig Tøfting selv til at begynde med.

»Jeg kender ikke noget til det, du taler om. Nu har du spurgt mig om det samme tre gange, og du optager det sikkert også, så kan du ikke bare spille det for dig selv, så vi ikke spilder hinandens tid,« udtaler Stig Tøfting til Vejle Amts Folkeblad i forbindelse med artiklen.

I udtalelsen fortæller Tøfting, at han har talt med den pågældende mand, som han endte i klammeri med. 

»Jeg har talt med fyren, som jeg desværre røg i tumult med forleden i Vejle. Jeg har ikke slået ham, men erkender at jeg skubbede til ham i en tumult-episode. Han har ikke noget ønske om, at der skal laves en sag ud af det, det har jeg heller ikke. Og vi har givet hinanden håndslag på, at sagen er ude af verden,« siger Tøfting.«

Episoden fandt angiveligt sted under en Thomas Helmig-koncert i Vejle fredag aften.

Her skulle Tøfting og en mand ifølge Vejle Amts Folkeblad have haft en diskussion i løbet af aftenen, som endte i håndgemæng, da koncerten var slut. Her skulle Tøfting ifølge avisen have slået manden i ansigtet flere gange.

Stig Tøfting kan fortsætte i sit job hos Viaplay efter at have været i "tumult" med en person til et musikarrangement i Vejle. Det skriver sportschef hos Viaplay Danmark, Benjamin Munk Lund, i en udtalelse. (Arkivfoto).
Stig Tøfting kan fortsætte i sit job hos Viaplay efter at have været i "tumult" med en person til et musikarrangement i Vejle. Det skriver sportschef hos Viaplay Danmark, Benjamin Munk Lund, i en udtalelse. (Arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Vis mere

Det fortalte anonyme kilder først til lokalmediet, som også har fået bekræftet historien af direktør ved Vejle Musikteater, Mette Kier, der dog ikke selv overværede episoden, men har fået den fortalt af spillestedets sikkerhedsfirma. Firmaet fortæller, at de overværede den påståede voldsepisode. 

B.T. har spurgt Vejle Amts Folkeblad, hvordan avisen kan være sikker på historien, eftersom avisen baserer historien ud fra anonyme kilder og en andenhåndskilde.

Fra chefredaktør Kim Dahl Nielsen lyder det korte svar:

»Vi står 100 procent inde for historien.«

Sportschef for Viaplay i Danmark. Benjamin Munk Lund, er også kommet med en udtalelse, hvor han bekræfter, at Stig Tøfting kan fortsætte som ekspert og kommentar for Viaplay:

»Jeg har nu haft lejlighed til at undersøge sagen, som beskrives i Vejle Amts Folkeblad i dag, og på baggrund af de samtaler, jeg har haft med flere, der var til stede, så ser jeg ikke noget problem i, at Stig Tøfting kan fortsætte sine opgaver for os hos Viaplay,« siger Benjamin Munk Lund og uddyber begrundelsen: 

»Jeg har også haft lejlighed til at tale med andre personer, som var til stede den aften, og som kender og efterfølgende har talt med den angiveligt forurettede. De har vist mig en besked fra personen, hvor han bekræfter, at han ikke er blevet slået af Stig Tøfting, og at han ikke ønsker, at der skal gøres mere ved sagen. Han ønsker tværtimod at lægge den bag sig.«

»Det giver mig billedet af en tumult-episode, som Stig Tøfting set fra min stol optimalt set havde undgået, men som han desværre havnede i. Men med den viden, jeg her og nu har om episoden, så gør jeg ikke mere ved den.«