Det var overhovedet ikke til at se, at det var rækkens tophold mod bundproppen, der tørnede sammen, men selvom hjemmeholdet havde fortjent i hvert fald det ene point, endte det med at blive endnu en rigtig sort søndag for træner Henrik Jensen.

Ikke nok med at hans mandskab tabte. Han måtte også se to rutinerede spillere som Christian Karlsson og Michael Johansen forlade græsset længe før lukketid. Det var lige det, der absolut ikke måtte ske i den hårdtplagede trup, som skader og karantæner for tiden rasler ned over. Set i det perspektiv er der endnu gøre grund til at tage hatten af for det, som AB leverede på hjemmebane i går.

Selvfølgelig havde Brøndby en offdag, men det var jo også hjemmeholdets fortjeneste. AB gik dejligt uimponeret til sagen, og holdet burde have først ved pausen. Men det er nu engang bundholdets lod ikke at få noget ud af selv den slags kampe. Det er nu blevet til otte nederlag i træk - de syv af dem med Henrik Jensen ved roret. Altså et trænerskifte uden chokeffekt men med de nuværende arbejdsforhold kan man ikke have andet end ondt af Jensen. Onsdag er der så dømt en slags tidlig nøglekamp mod AGF, hvor AB i Århus kommer til at undvære op mod 10 spillere, der enten er skadede eller ramt af karantæne.

Brøndby beviste, at et tophold også på dårlige dage henter fuld valuta. Efter en horribel første halvleg blev niveauet hævet en smule efter pausen. Ændringen blev især personificeret ved indskiftningen af Ruben Bagger, der bragte lidt mere vilje på banen. Han erstattede Thomas Kahlenberg, som var syg op til kampen - og hans indsats var også derefter.

Såvel offensivt som defensivt var Brøndby i store dele af kampen helt på spanden, men i det store regnskab kan den slags slappe forestillinger næppe undgås. Laudrup havde allerede inden kampen sagt, at det kun kunne blive en rigtig dum kamp, hvor Brøndby havde alt at tabe. Hvor havde han ret, men sejren kom i hus.