Kommentar Jacob Staehelin, sportschef BT Sport

Helt seriøst - bøder på 1000 kr. og én spilledags karantæne, endda placeret efter eget valg. Er det en dom, der viser alvoren i at bryde de etiske retningslinjer, når det kommer til matchfixing?
 
Min påstand er, at det gjorde mere ondt for spillerne at se historierne afsløret i BT end det gjorde at få dommen. For jeg er med på, at håndboldspillere ikke er de bedst betalte sportsfolk i landet, men 1000 kr. er dog i den symbolske størrelse. Hvorfor ikke smække til den del af straffen? Det kunne være med det beløb, som hele sagen drejer sig om: De 15.000 kr., som BSV-spillere sendte til Sønderjyske som "motivation" i forsøget på at slå Skanderborg i grundspillets sidste kamp.
 
På den måde havde man også undgået det decideret komiske i karantæne-delen af straffen. Én spilledag? Efter eget valg? Hmm. Jeg kan godt se en del karantæner til de i alt 18 spillere blive afviklet til kampe, hvor man ellers havde siddet ude med en skade. Det her har jo mest af alt karakter af en ordineret pause. Og man havde også undgået at straffe klubber, der intet har med sagen at gøre, for karantænen gælder også de spillere, der er skiftet til en anden klub - med mindre det er en udenlandsk klub, for så gælder karantænen ikke. Er jeg den eneste, der kan se det underlige i den konstruktion? Jeg ville i alle tilfælde være præcist lige så muggen, som GOG's træner Jakob Larsen, der til TV2 forståeligt nok brokkede sig over det vanvittige i, at hans klub skal straffes, fordi man har hentet en spiller, der begik en forseelse i en anden klub.
 
Jeg er med på, at det ikke er egentlig matchfixing, spillerne er dømt for. Man har ikke betalt sig til et givent resultat, men forsøgt at anspore nogen til at yde en bedre indsats mod betaling. Det fjerner ikke indtrykket af, at vi her har med en sag at gøre, hvor selve troværdigheden er på spil. Det er potentielt komplet ødelæggende, og det virker derfor mærkværdigt, at konsekvenserne ikke er større - og endda formår at ramme fuldkommen uskyldige parter i sagen.