Jens Meibom har et begrundet håb om, at Danmark snupper medaljer ved Thomas & Uber Cup i Bangkok i maj.

Sidste uges Thomas & Uber Cup i Aarhus - badminton-VM for henholdsvis herre- og damehold - viste, at der også i fremtiden er grund til at håbe på flere danske medaljer i de to turneringer.

Det mener sportschefen i Badminton Danmark, Jens Meibom.

Herreholdet snuppede bronze efter et semifinalenederlag til de senere guldvindere fra Indonesien, mens dameholdet tabte klart i kvartfinalen til Sydkorea. Næste udgave af turneringen afvikles allerede i maj i Thailand, og her bør danskeren stile endnu højere.

- Jeg er positiv på lidt længere sigt og mener, at vi har potentialet til at kæmpe med foreløbig de næste to til tre Thomas & Uber Cups. Der vil vi stadig have niveauet til at blande os og med lidt held og marginaler på vores side måske vinde den ultimative pris i Thomas Cup og en medalje i Uber Cup.

- Så der er masser at glæde sig til som badmintonfan de næste mange år, og vi ser allerede nu frem til at skulle kæmpe for medaljer til Danmark igen ved Thomas & Uber Cup i maj næste år i Bangkok, siger Jens Meibom i en pressemeddelelse fra Badminton Danmark.

Han mener, at herreholdet manglede de sidste marginaler for at spille sig i finalen i Aarhus.

Dameholdet skal finde det positive i, at holdet gik igennem gruppespillet med sejre i to ud af tre kampe og viste lovende takter.

- Vi tager det positive med, at det er et meget ungt damehold. Der er mange, der har rigtig mange Uber Cups foran sig endnu, så der er meget at bygge videre på. Jeg tror på, at der i dette hold er potentialet til, at vi kan tage en medalje på damesiden i fremtiden, siger Jens Meibom.

Han udpeger herredoublespilleren Frederik Søgaard som turneringens mest positive danske overraskelse.

Aarhus skulle egentlig have været vært for de to store badmintonturneringer i august 2020, men på grund af coronapandemien blev Thomas & Uber Cup udskudt ad flere omgange.

Danmark vandt Thomas Cup i 2020, mens det bedste resultat i Uber Cup er finalenederlag i 1957, 1960 og 2000.

/ritzau/