Det løfter Danmarks øvrige badmintonspillere, at Viktor Axelsen er med ved Sudirman Cup, siger sportschefen.

Det skaber hverken dramatik eller akavet stemning på det danske badmintonlandshold, at Viktor Axelsen er en del af truppen, der skal dyste ved Sudirman Cup i Finland fra søndag og en uge frem.

Axelsen, som vandt OL-guld denne sommer, er selvskrevet som en del af det danske landshold, og der er en munter stemning til træning, siger sportschef Jens Meibom.

I ugerne op til Sudirman Cup har det ellers skabt furore, at Axelsen har valgt at rykke til Dubai og træne og ikke længere er en del af den danske landsholdstræning i Brøndby.

- Vi har udtalt os omkring sagen. Der er ikke så meget at tilføje. Det fungerer helt som normalt ved Sudirman Cup. Viktor indgår helt som vanligt i truppen. Der er ikke noget akavet eller dramatisk over det.

- Vi ser frem til at fokusere på det sportslige, og det går rigtigt fint. Det er ikke noget, vi kan mærke noget som helst til heroppe, siger Jens Meibom.

Det er tværtimod opløftende at have Axelsen med på landsholdet - også fordi det løfter holdkammeraterne.

- Viktor har et kæmpe højt niveau, og det nyder de andre spillere også gavn af, når han er hjemme og træne. Så det er selvfølgelig rart.

- Der er samme lette tone til træning, hvor spillerne laver lidt fis med hinanden. Kenneth Jonassen (landstræner, red.) og spillerne siger også, at det selvfølgelig løfter træningen, når han er hjemme.

- Især i en sport som vores med sparring. Men det er logik for burhøns, når han er verdens bedste spiller, lyder det fra Jens Meibom.

Sudirman Cup kaldes også VM for blandede hold og afholdes hvert andet år. Turneringen har eksisteret siden 1989.

Danmark har aldrig vundet guld og tog senest en medalje i 2013, hvor det blev til bronze. Heller ikke i år regner man med at nå helt til tops.

- Vi har en officiel målsætning om en kvartfinale. Det er jo ikke medaljer, men det er det, vi realistisk tror på, vi kan opnå.

- Der er også mulighed for at tage en medalje, men så skal tingene flaske sig for os, og vi skal spille rigtigt godt, siger Jens Meibom.

Det svækker Danmarks mulighed for succes, at Kim Astrup har meldt fra.

- Kim indgår i vores bedste herredouble, så det er selvfølgelig noget, som reducerer vores muligheder for at præstere i herredouble, siger Jens Meibom.

Det kræver desuden et højt niveau på kvindesiden, hvor Danmark halter lidt efter de bedste nationer.

- På længere sigt har vi nogle rigtige spændende pigespillere på vej, som gør, at vi vil kunne stå stærkere, end vi gør i dag. Men det er måske først om to-fire-seks år, at vi vil stå stærkere.

- Vi håber stadig og har ambitioner om, at vi kan lave en damesinglespiller, som kan komme op blandt verdens allerbedste spillere i top-5. De fire bedste lande i verden har hver deres damespiller i single, som er god.

- Det er der, vi skal være. Line Christophersen er vores mest oplagte talent og er kun 21 år. Hun gør det rigtigt godt. Og Mia Blichfeldt er også stadig ung og har masser af gode år i sig endnu, siger han.

Danmark indleder Sudirman Cup søndag med en gruppekamp mod Canada. Danmark er desuden i gruppe med Indonesien og Rusland, de to bedste nationer går videre.

/ritzau/