Viktor Axelsens nylige succes kan mærkes flere steder i dansk badminton, siger sportschef Jens Meibom.

København. Det går godt for dansk badminton for tiden. Primært på grund af Viktor Axelsen.

I slutningen af august blev han hele Danmarks badmintonhelt, da han vandt VM-guld i Skotland som den første danske herresingle i 20 år.

I september kunne han så også se sit navn øverst på verdensranglisten efter en sejr i Super Series-turneringen Japan Open.

Den 23-årige ketsjer-konges succes kan også mærkes i det danske badmintonforbund.

- Vi har fået mails fra klubber landet over, om at der pludselig stod ti nye børn, der gerne ville spille badminton.

- Viktors sejr skaber noget opmærksomhed, og så handler det om, at klubberne kan komme med nogle gode tilbud til de unge, så det kan fastholdes, siger Jens Meibom, sportschef i Badminton Danmark.

Ifølge ham kunne årets udgave af Denmark Open, der i denne uge bliver afviklet i Odense, ikke ligge på et bedre tidspunkt.

- De sidste par år har vi haft udsolgt på de sidste dage, hvor der er semifinaler og finaler, men i år kan det være, at der også bliver udsolgt i starten af turneringen, siger Meibom.

Han mener, at Denmark Open er en unik, dansk sportsbegivenhed.

- Det er den eneste turnering i Danmark, der på årlig basis viser sportens verdensstjerner frem.

- Det er et rigtig godt udstillingsvindue for badminton. Alle, der gerne vil se de bedste i verden, kan komme til Odense og opleve det. Det kan man ikke i ret mange andre sportsgrene, siger Meibom.

Landstræner Kenneth Jonassen kan mærke, at Denmark Open er en speciel turnering for spillerne.

- Det er den eneste store turnering på hjemmebane, og jeg kan godt mærke, at spillerne er mere intense op til og under turneringen.

- Hjemmepublikummet er meget motiverende, og spillerne vil så gerne vise sig frem, hvilket også nogle gange kan gøre, at de bliver for ivrige, siger Jonassen.

Forbundet har ikke nogen officiel målsætning for de sportslige resultater ved Denmark Open. Håbet er, at der vil være fire til seks deltagere i kvartfinalerne og et par danskere i lørdagens semifinaler.

Denmark Open bliver spillet fra tirsdag til søndag i denne uge i Odense.

/ritzau/