Landstræner Anders Lund spår gode chancer for dansk metal i ved dagens U23-linjeløb til VM i Bergen

Guldhornene blev fundet i Møgeltønder, og guldmedaljerne findes i Bergen.

Danmark har allerede sikret sig en guldmedalje ved verdensmesterskaberne i cykling, da Mikkel Bjerg mandag vandt U23-enkeltstarten, og i dag fredag er der fine muligheder for nyt dansk metal.

Landstræner Anders Lund ser fine chancer i dagens linjeløb for U23-herrene, som bliver afviklet på en rute af 191 kilometer med en rundstrækning i Bergen på 19,1 kilometer, der skal køres 10 gange.

»Mulighederne er gode, men når det så er sagt, er det et linjeløb, hvor meget kan ske. Rigtig mange scenarier kan udspille sig. Der kan ske ting, der gør, at man ikke får noget med hjem, men ruten passer os godt, og rytter- og formmæssigt er vi godt med. Vi vil forsøge at gøre det til et hårdt cykelløb,« siger Anders Lund.

Danmark stiller med seks ryttere til start. Mikkel Bjerg er med sammen med Kasper Asgreen, Mikkel Honore, Michael Carbel og Jonas Gregaard, og så er Casper Pedersen, der vandt 1. etape af PostNord Danmark Rundt, med. Pedersen er en af dem, som landstræneren henviser til, og som kan blive et stærkt kort i finalen.

Nemt bliver det ikke at sikre sig en medalje, for talentmassen er stor i international cykling, og der kan sagtens udpeges andre medaljefavoritter fra nogle af de øvrige lande.

Men der skal ikke herske nogen tvivl om, at det danske hold har en masse kvalitet, og det har efterhånden gjort sig gældende i mange år. Det går godt i den danske talentudvikling, så begrebet guldalderen er ikke skudt helt ved siden af målet, mener landstræneren.

»Men man skal passe på ikke at misbruge det. Tendensen er helt klart, at talentarbejdet fungerer rigtig godt, og der bliver lavet solide resultater. Vi begynder også at få fat i seniorrækken. Man har sagt sådan om andre årgange også, og det er svært at sammenligne på kryds og tværs af årgange,« siger Anders Lund.

Sidste års U23-VM i linjeløbet endte med en dansk 11. plads som det bedste resultat, da Mads Pedersen spurtede sig over stregen i Qatar.

Pedersens resultat bliver forhåbentlig forbedret i dag i Bergen - og gerne med endnu en guldmedalje.