Kim Splidsboel bliver fodboldlandstræner i det fattige afrikanske land Malawi. Det blev efter længere tids forhandlinger definitivt en realitet i denne uge, da parterne blev enige om en to-årig kontrakt med start for danskeren i januar måned i 2001.

Malawi, der ligger i Sydøstafrika nord for Mozambique, forsøger p.t. at kvalificere sig til VM 2002. Den fattige nation slap tidligere i år videre til anden runde af den afrikanske kvalifikationsturnering ved overraskende at besejre Kenya over to kampe.

I det nye år, hvor den 45-årige Kim Splidsboel altså står på sidelinjen, gælder det derfor afgørende kampe i et gruppespil, hvor Guinea, Burkina Faso, Sydafrika og Zimbabwe er de øvrige deltagere. Malawi har hidtil blot spillet en kamp - 1-1 hjemme mod Burkina Faso. Vinderen i puljen når frem til VM-slutrunden i Japan og Sydkorea 2002.

Fodbold er - som i det øvrige Afrika - ekstremt populært i Malawi, der har 11 millioner indbyggere og som er på størrelse med Bulgarien. I de seneste 12-14 år har det dog knebet for landsholdet at leve op til tilhængernes forventninger, men nye tider synes altså på vej - i hvert fald i den igangværende VM-kvalifikation.

45-årige Kim Splidsboel har selv en fortid som aktiv spiller og har også været vidt omkring som træner. Bl.a. har han stået i spidsen for Hvidovre, Holbæk, Dragør, Brøndby (U23, da Morten Olsen var cheftræner) og det danske U16-landshold.

Med Kim Splidsboels ansættelse i Malawi har Danmark nu fire mand på udenlandske landstrænerposter. Udover Splidsboel er det Richard Møller Nielsen i Israel, Allan Simonsen på Færøerne og Jan Poulsen i Singapore. /ritzau/