Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Rødovres 18-årige stortalent Jannik Hansen: »Lidt miljøskadet er man jo nok«

Jannik Hansen var med i »Kostalden« i Rødovre i barnevogn. At han 18 år senere skulle blive landsholdsspiller i ishockey ligesom sin far, Bent Hansen, var ikke en selvfølgelighed, men heller ikke overraskende.

17 spillere før stortalentet Jannik er nemlig andengenerations A-landsholdsspillere.

»Lidt miljøskadet er man jo nok. Jeg har set et billede, hvor jeg var på isen som 2-årig med ble. Der er ingen tvivl om, at min far gerne så mig som ishockeyspiller, men noget pres har jeg aldrig følt,« siger Jannik Hansen, som er draftet af NHL-klubben Vancouver Canucks og i september debuterede på landsholdet i EICH i Ungarn.

»Indtil jeg fyldte ti, spillede jeg fodbold, og måske kunne jeg være nået lige så langt i dén sport, men da jeg skulle vælge, blev det ishockey. Som miniput i fodbold var jeg med til at vinde DM-guld med Rødovre Boldklub, og vi spillede forkamp til FCK-AB i Parken.

Jannik Hansen er en teknisk begavet, målfarlig wing med kuglelejehåndled og blik for spillet. Han blev rykket op i Rødovres førsteholdstrup som 15-årig og overtog sin fars gamle rygnummer, 17, som blev ledigt efter Pavel Kostichkin.

Internationale hockeyeksperter fik hurtigt øjnene op for potentialet i den spinkle, langlemmede Rødovre-dreng, men efter råd fra sin far har han indtil videre valgt at fortsætte sin udvikling i den danske liga frem for en juniorkontrakt i Sverige.

»Min ultimative drøm er at komme til NHL. Om den nogensinde går i opfyldelse, må tiden vise, men mit mål er at spille i verdens bedste liga,« siger Jannik Hansen.

Hansen senior spillede 91 A-landskampe og var med til at vinde fire danske mesterskaber, det sidste i 1986. Han blev dét år topscorer på et Rødovre-hold, som præsterede at vinde titlen uden én eneste udlænding, i øvrigt som det sidste rene danske hold.

En verden til forskel
»Der er en verden til forskel på min og Janniks generation. Spillerne træner dobbelt så meget i dag, har bedre faciliteter og en helt anden organisation i ryggen,« siger Bent Hansen.

»Der har altid været en speciel hockeykultur i Rødovre, og mange af spillerne fra de gyldne år i 80'erne er i dag aktive i klubben som ledere og trænere.«

Bent Hansen har de sidste syv år været ansvarlig for eliteungdommen i dansk ishockeys største talentfabrik.

fred@bt.dk

Andre læser også