Morten Wieghorst mener ikke, at Brøndby kan gemme sig bag manglende rutine.

Da Brøndby sidste år allerede røg ud af UEFA Cup-turneringens første runde, var en af undskyldningerne blandt andet det unge og urutinerede hold. Nu er alle blevet et år og mange kampe ældre, og midtbanegeneralen Morten Wieghorst mener op til aftenens hjemmekamp mod Dynamo Minsk da heller ikke, at manglende rutine kan bruges som bortforklaring for ikke at levere varen.

»Vi er kommet et år længere frem, og de unge spillere har fået meget mere rutine. Vi står over for to svære kampe, men vi skal sætte et krav om at komme videre,« siger han.

Vinderen af kampen mellem Brøndby og Hviderusland får adgang til den egentlige UEFAC Cup-turnering, som pokalvinderne sidste år måtte forlade allerede efter første runde. Et forsmædeligt 1-4 nederlag til bulgarske Levski Sofia kunne holdet ikke rette op på.

»Den slags sker ikke igen. Det er sådan noget, som kan ske i starten med mange unge på holdet, men nu er vi kommet videre. Vi er blevet et klart bedre hold på det år, og det viser resultaterne i Superligaen jo alt om,« siger Wieghorst, der mener, at holdet har lagt naiviteten på hylden.

»Vi spillede også flot fodbold sidste år, men nogle gange løb vi så bare ind i kniven, fordi vi var for offensive. Det kostede nogle rigtig dumme mål. Det har vi undgået i år. Nu er vi ikke længere så dumdristige at forsvare med fire mand og angribe med seks,« siger han.

Mens Wieghorst altså ikke rigtigt frygter faren for tilbagefald, er anfører Per Nielsen mere forbeholden.

»Vi er stadigvæk et hold med en lav gennemsnitsalder, og det vil gøre udsvingene større.

En spiller som Thomas Kahlenberg, der har spillet meget stabilt, kan sagtens ryge i et formdyk. Det er kun helt naturligt,« mener anføreren, som erklærer sig helt enig i, at en klub som Brøndby skal kunne slå Dinamo Minsk over to kampe.

»Jeg tror, at vi kan lave noget stort. Hvis vi i næste runde kan trække et middelmådigt hold, så vil chancerne være 50/50, og hvis man så trækker et stort hold, er chancerne så nede på fem til 10 procent i trejde runde, hvor vi skal overraske. Jeg har været med i de sjove Brøndby-tider til kampe mod Liverpool, Karlsruhe og så videre, og det kunne være sjovt, hvis det her hold også kunne nå noget,« siger Nielsen, som ikke mener, at et nyt europæisk eventyr blot er en teoretisk mulighed.

»Jeg ser bestemt ikke nogen grund til, at det ikke skulle kunne lade sig gøre. Det har været lidt tyndt for dansk fodbold på den europæiske scene på det seneste, men jeg mener, at flere hold nu godt kan begå sig.«

De europæiske kampe er også meget vigtige som afveksling til turneringen, og så giver det erfaring at spille under nogle forhold, som man slet ikke er vant til,« siger han.

TV2 kl.19.55