Skjern Håndbold vandt kampen om ægteparret Hamann-Boeriths. Og dermed er René Hamann-Boeriths klar til at gå i mesterlære hos cheftræner Anders Dahl-Nielsen.

Mens Kolding, Ikast og flere andre klubber står tilbage med tomme hænder, kunne den initiativrige vestjyske klub i går byde velkommen til Conny og René Hamann-Boeriths, som begge har skrevet under på en tre-årig kontrakt.

»Drømmehuset på Thurø er sat til salg. Den 1. juli starter vi en ny tilværelse i Skjern,« kommer det fra ægteparret. I øjeblikket indeholder den lille familie også fire-årige Lasse, men allerede i næste måned kan Lasse prale af at have fået enten en lillesøster eller -bror.

Når Renés kontrakt med tyske Bad Schwartau udløber den 30. juni, flytter familien til Vestjylland i stedet for Sydfyn. »Vi tror, at vi har fundet et sted, hvor familien kan fungere. Jeg vil gerne prøve trænerdelen og samtidig stadig spille håndbold.

Conny får ved siden af håndbolden tid til at få familien til at fungere, og vi vil stadig få mange timer sammen,« siger René Hamann-Boeriths.

OL-guldvinder Conny Hamann-Boeriths skal spille for Skjerns 1. divisions-kvinder, der i øjeblikket halter en smule i den forkerte ende af rækken. Samtidig skal hun arbejde en halv snes timer om ugen som salgs- og marketingassistent på klubbens kontor.

Det var netop under Skjerns cheftræner Anders Dahl-Nielsen, at René Hamann-Boeriths debuterede på landsholdet. »René debuterede den 25. oktober 1989, fem dage efter at jeg selv havde fået min debut i landsholdstrøjen.

Jeg ved ikke, hvor meget jeg kan spille, når jeg i næste måned har født mit andet barn,« siger Conny Hamann-Boeriths, der som halvdelen af den danske befolkning også er ramt af hoste og forkølelse. Som 32-årig synes hun også, at det er på tide at trappe en smule ned.

»Jeg har ingen interesse i at blive træner. Om halvandet år starter Lasse i skolen, og med et nyt barn bliver der nok at gøre,« siger Conny Hamann-Boeriths.

Imens går gemalen i mesterlære, og den fynske boldbegavelse kan vel ikke få nogen bedre læremester end seminarielektoren fra Ribe. »Efter at have taget min pædagoguddannelse og startet på et ønskejob på Sydfyn, blev jeg hurtigt klar over, at jeg ikke kunne undvære håndbolden.

Som spiller tager jeg foreløbig et år ad gangen, og jeg skal ikke ind at styre eller tage pladserne fra de andre. Mit job bliver rollen som garderingsspiller, samtidig med at jeg dygtiggør mig i trænerrollen.

Pædagogjobbet var ikke det rette for mig. Jeg er mere sikker på, at livet i håndbold-verdenen lige er mig. Håndbold er en form for livsstil,« siger René Hamann-Boeriths.

Læremester Anders Dahl-Nielsen er ikke i tvivl om, at Boeriths har et godt udgangspunkt til sit nye job i pædagoguddannelsen. »Han er samtidig en spiller, der er stor respekt om. Jeg indledte selv min trænerkarriere som spillende træner i Ribe. Når jeg var med landsholdet, tog jeg det som et frirum fra klubholdet.

Samtidig lærte jeg utrolig meget af den daværende landstræner Leif Mikkelsen. Han samt de to Fredericia KFUM-trænere Per Frederiksen og Ole Worm er mine læremestre,« siger Anders Dahl-Nielsen.

Endnu ligger det ikke helt fast, hvem det nye Skjern-par skal arbejde med i den kommende sæson. Fra den nuværende trup mangler man stadig at forhandle kontrakterne med Søren Gottfredsen, Henrik Bjerg, Niclas Andersen og Thomas Larsen på plads.

Helt fast ligger det, at Henrik Bergholt stopper og bliver spillende træner i 2. divisionsklubben Roager. Også trænerassistent Henning Kjærgaard stopper.