Der er lagt op til det helt store bunkebryllup på Sjælland. Efter at Køge-formand Finn Cederstrøm i mandagens B.T. nævnte en fusion mellem Køge Boldklub og Herfølge som en åben mulighed, da begge klubber fra næste sæson ligger i 1.division, svarer Herfølge-formand Martin Juul positivt igen.

»Tiden er inde til at fusionere. Vi har bestyrelsesmøde på mandag, hvor vi selvfølgelig lige skal have bestyrelsens opbakning. Og derefter vil vi straks kontakte Køge officielt og se, hvor langt vi kan nå,« siger Martin Juul til B.T.

I Køge-lejren hilser man naturligvis Herfølge-frieriet meget velkomment. Men Finn Cederstrøm understreger, at han først kan kommentere nærmere, når der ligger en konkret henvendelse fra naboen.

»Det er da dejligt. Så er der måske alligevel noget at snakke om,« lyder det fra Køge-formanden.

En fusion mellem de to naboklubber er ikke lige til. Der skal først udføres et grundigt analyse-arbejde, om hvordan man gør, hvad man kan, om det overhovedet er muligt, og vigtigst af alt om sponsorerne overhovedet synes, det er en god idé.

»Der er mange ting, der skal tages hensyn til.

Min grundholdning er, at begge klubber har haft det glimrende som to klubber. Herfølge blev danske mestre og har nu fået den her nedtur. Det beklager jeg da på Herfølges vegne.

Køge ligger og slås om oprykning til Superligaen. Og der er vel egentlig ikke rigtig nogen, der kan forlange mere af en kommune med 35.000 mennesker.

Hvis man vil på fodboldkortet, tror jeg, vi har præsenteret Køge Kommune så godt som vi overhovedet kan.

Men man skal aldrig sige aldrig. Nu kigger vi på det. Vi har bestyrelsesmøde torsdag, og så bliver det drøftet,« lover Finn Cederstrøm.

En eventuel fusion med lokalrivalerne fra Køge er dog ikke nok for de detroniserede danmarksmestre i fodbold, Herfølge. Her lyder visionen om et gigantisk bunkebryllup mellem adskillige sjællandske klubber.

Herfølge-formand Martin Juul har allerede haft kontakt med Næstved i 2.division og Slagelse fra Danmarksserien. Begge skulle være meget interesserede.

Men også Holbæk, Sorø, Ringsted og Roskilde indgår i Herfølges tanker om et kommende storhold på Sjælland.

»Køge kunne være første trin på stigen. Men jeg tror mere på, at man skal lave et Team Sjælland, hvor man går noget længere rundt omkring for at danne noget modpol til hovedstadsholdene. Og det tror jeg bedre, man kan gøre, hvis man laver noget overbygning på nogle flere klubber, således at vores hjemmepublikum bliver resten af Sjælland,« siger Martin Juul og tilføjer:

»De fleste af de byer har indset, at det bliver uhyggelig svært at kunne komme tilbage til Superligaen og blive der med de økonomiske og sportslige krav, der ligger der.

Så skal der laves noget, skal det laves stort,« mener han.

Men der stopper enigheden mellem Køge og Herfølge. Formanden i Køge Boldklub går ikke ind for en fusion mellem klubber, der geografisk ligger så langt fra hinanden.

»Det er Kenneth Wegners to år gamle tanker. Dengang fremsatte han dem, mens bestyrelsen skød dem ned. Det er selvfølgelig tilladt at ændre mening, men jeg må sige, at der er jeg foreløbig lidt negativ.

Jeg kan ikke forestille mig, at der er nogen fra Køge, der gider køre så langt for at spille fodbold.

Det hører ligesom til lokalområdet. For ellers kan man spørge, hvor stopper vi? Skal Nykøbing Falster Alliancen være med? Hvad med Nyborg, Svendborg, Hundested... Det bliver svært. Så det har jeg ikke fantasi til,« forklarer Finn Cederstrøm.

Han vil dog se Herfølges planer nærmere an, når sidste sæsons mestre henvender sig officielt i næste uge.

Hvor hurtig kan en fusion blive realitet?

»Jeg har ingen forestilling om det. Måske fra næste sommer af. Men lad os nu se,« lyder det fra Cederstrøm.

Herfølge-formand Martin Juul håber på en hurtig fusion.

»En fusion kan reelt først komme på tale næste år. Men derfor kunne man jo godt lave en hurtig hensigtserklæring, der gjorde, at man samlede de bedste spillere et eller andet sted.

Men vi skal have kigget på de økonomiske dele af det. Den sportslige del kommer automatisk. Man får jo et meget bredere ungdomsgrundlag til at kunne skabe nogle spillere på. Så det er sponsoraterne man skal ind og kigge på, og om vi kan finde den storsponsor, der kan yde, hvad der skal ydes,« siger Martin Juul.