Halvdelen af de atleter fra det afrikanske land Sierra Leone, som for tiden deltager i Commonwealth Games i Australien, er forsvundet

To cykelryttere er de sidste i rækken af forsvundne atleter. Torsdag aften ringede de til Sierra Leones lejr i Melbourne og fortalte hold-lederne, at de havde planer om at blive i Australien efter legene og derfor ikke ville komme tilbage til lejren.

Ifølge den officielle Commonwealth Games hjemmeside, bekræfter stabschef for Sierra Leone, Robert Green, at 11 atleter fra holdet lige nu er indberettet til politiet som savnet.

De to rytteres forsvinden fulgte i kølvandet på nyheden tidligere i dag om, at to boksere fra Sierra Leone, Gibrilla Kanu og Alie Kargbo, ikke var vendt tilbage til lejen onsdag eftermiddag.

Ud over de 11 ud af 22 atleter fra Sierra Leone, så leder politiet også efter en Tanzaniansk bokser, Omari Idd Kimweri, og en 400 meter løber fra Bangladesh, Mohammad Tawhidul Islam.

Under det seneste Commonwealth Games i 2002 i Manchester, England, forlod hele 70 procent - eller 21 ud af de 30 atleter - holdet for at blive i England.

De bortløbne atleter kan lovligt blive i Australien indtil deres visum udløber den 26. april - derefter vil de blive kategoriseret som illegale indvandrere.

tik@bt.dk