Den amerikanske NBA-legende Shaquille O'Neal er i sorg og holder nu pause fra sine mange tv-forpligtelser.

Hans yngste søster, Ayesha Harrison-Jex, har nemlig tabt kampen mod kræft. En kamp, hun har kæmpet de seneste tre år. Hun blev kun 40 år.

O'Neal, der i dag er en af de meste prominente ekspertstemmer i NBA, har siden annonceringen af søsterens død modtaget masser af kondolencer fra tv-kollegaer.

»Den store fyr, som jeg har beskrevet som det største barn i verden, har fået knust sit hjerte,« lød det fra tv-vært Ernie Johnson, der under en udsendelse skulle forklare O'Neals fravær.

Foto: NICHOLAS KAMM
Vis mere

»Jeg prøver at sætte ord på Shaquilles reaktion, og han kæmper. Og når han kæmper, så kæmper vi med ham, for han er en af vores brødre, og vi føler med ham i aften.«

Også den tidligere NBA-stjerne og nuværende tv-kommentator Kenny Smith har på skærmen rakt ud til den 2,16 meter høje tidligere La Lakers -og Orlando Magic-stjerne.

»Shaq har en masse kælenavne, 'Den store Aristoteles, Superman – men han er også 'den store familie-mand'. Vi ser altid hans børn og hans familie omkring ham.«

»Én af de sværeste ting ved at være tæt på nogen og arbejde med dem i så mange år er, at du kommer til at kende dem og deres familie og deres venner, så du bliver ramt så meget hårdere. Du føler smerten lige så meget, som du føler glæden,« har Kenny Smith sagt.