Kun hans venstreben er skyld i, at Portugal stadig er en mulighed.

Der mangler endnu to navne i den 23 mand store trup, som skal repræsentere Danmark i Portugal, og både Brøndbys Martin Retov, Thomas Kahlenberg, Asbjørn Sennels og til dels Per Nielsen nævnes blandt favoritterne til marginalpladserne.

Sennels regnes for den mest sikre af de fire, fordi landsholdet savner et alternativ til Niclas Jensen på venstreback-pladsen, så Brøndbyspilleren kan takke sin DNA-profil for, at han er et emne. For var højrebenet Sennels' favoritben, ville han ikke blive nævnt i rød-hvid sammenhæng.

Specielt ikke efter kampen i går hvor han busede frem mod en løs bold, som Michael Silberbauer ubesværet opsnappede og satte det opspil i gang, som førte til FCKs sejrsmål.

Personlig fejl
Brøndbys cheftræner Michael Laudrup:

»Asbjørn saster på en bold, som han ikke har en chance for at nå. Det er en fejl, og det er ærgerligt, at en enkelt personlig fejl igen skal koste os dyrt.«

Backen så da heller ikke specielt stolt ud, da han tonede frem i spillertunnelen efter at havde vasket nederlaget af sig.

»Det er svært at bedømme, om jeg kan nå bolden, men jeg går efter den. Jeg synes, at det er lidt hårdt at kalde det en fejl. Det er sådan lidt bop-bop,« lyd det fra østjyden, der selv var godt tilfreds med sin 1. halvleg.

Det samme var Martin Retov, der lige som Kahlenberg spillede en uvant plads.

Grundet manglende tillid til Peter Foldgast var Mattias Jonson placeret som forward, mens Kahlenberg var sendt ud på fløjen og Retov skudt frem på den offensive midtbane.

»Egoistisk set var det ikke godt for mig at spille en anden plads, når det ikke er den, som jeg måske skal spille på landsholdet, men det er træneren, der bestemmer,« sagde Retov, hvis niveau faldt med resten af holdet, da Morten Wieghorst blev skiftet ud efter en time.

Så skidt ud
Wieghorst er allerede i EM-truppen, men det er tvivlsomt, om hans venstre knæ holder til et slutrunde-program med kampe hver fjerde dag.

Per Nielsen så - lige som Sennels - skidt ud ved Santos' mål, men spillede ellers en solid kamp - sikkert forgæves, for efter Morten Olsen i 11. time har opdaget Per Krøldrup i Udinese, er midtstopper-kvoten opbrugt.

Kahlenberg markerede sig primært gennem et par afslutninger og flere tacklinger end normalt set fra hans side, men heller ikke han skrev sig ind i Morten Olsens bog med hammer og mejsel.

Skulle nå et fly
Olsen forlod Parken et kvarter før slutfløjtet, og han og assistenttræner Keld Bordinggaard var ikke til at hugge eller stikke i.

»Vi skal nå et fly,« sagde sidstnævnte.

Hvor det gik hen, får Brøndby-spillerne måske snart at vide - specielt hvis der kommer andre navne på de to sidste EM-pladser.

chh@bt.dk